Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti
(6. – 12. 4. 2009)

DIVADLO TOLSTOJ A PENIAZE
PONDELOK – UTOROK 6. – 7. MAREC
Divadlo Astorka Korzo´90 začína apríl svetovou premiérou divadelnej hry českého autora Jana Nováka s názvom Tolstoj a peniaze. Inscenácia ponúka nový pohľad do súkromného života ruského spisovateľského génia na sklonku jeho života. V réžii Romana Poláka si v hlavných úlohách zahrajú Vlado Černý, Anna Šišková a Szidi Tobias.


TANEC JABLKO
UTOROK – STREDA 7. – 8. MAREC
Tanečno-divadelný súbor ElleDanse pripravil takisto novinku. Na úspešný titul Canto Hondo má nadviazať hra Jablko, ktorú scenáristicky, režijne i choreograficky pripravila Šárka Ondrišová. Predstavenie bude mať premiéru v bratislavskom Dome kultúry Zrkadlový háj a je autorskou syntézou tanca, hudby a hovoreného slova.

HUDBA VOICES LIVE
STREDA 8. APRÍL
Nezisková organizácia Voices už z internetu pomaly preniká aj do reálneho sveta. V bratislavskom A4-nultom priestore máte možnosť zažiť v rámci programu Voices Live 3 viacero atrakcií: premietanie krátkych filmov, rozhovory s hosťami, i živé vystúpenia skupín a interpretov ako Foolk, Tomáš Sloboda či Kasioboy.   


HUDBA BOBAN A MARKO
ŠTVRTOK 8. APRÍL
Orchester Bobana a Marka Markovićovcov patrí k tým stáliciam world-music scény, ktoré sa naozaj nemôžu sťažovať na nezáujem divákov. Svojich skalných majú títo poslovia balkánskej dychovky aj na Slovensku – hádam pre nich nebude problém nájsť ich aj v menej známej sále, akou je Heineken Tower Stage na Pribinovej ulici.

VÝSTAVA OSEMDESIATE
STREDA – NEDEĽA 8. – 12. APRÍL
Postmoderna v slovenskom výtvarnom umení je hlavnou témou retrospektívnej výstavy Osemdesiate, ktorá mapuje tvorbu slovenských umelcov z obdobia 1985 – 1992. Na prvom a druhom podlaží Esterházyho paláca v Bratislave ponúka SNG práce neoexpresívnej maľby i novej vlny slovenskej fotografie s paralelami v architektúre, dizajne či scénografii.


HUDBA REKVIEM
ŠTVRTOK 9. APRÍL
Zelený štvrtok je tým pravým časom na meditáciu pri tónoch klasickej hudby. Ešte skôr, ako sa pre rekonštrukciu zavrú brány bratislavskej Reduty, môžete si  v nej vychutnať Koncert pre husle a orchester e mol Felixa Mendelssohna Bartholdyho a Rekviem W. A. Mozarta v podaní Slovenskej filharmónie a Slovenského filharmonického zboru.


PÁRTY CIRCLESQUARE
ŠTVRTOK 9. APRÍL
Pre tých, ktorí si bez párty nevedia predstaviť ani Zelený štvrtok, je určená akcia Půnk! v Subclube. Pod Bratislavským hradom sa zídu domáci dídžeji PIA8, Barbara Idijot a Peal, ale príde aj kanadský hosť – trio Circlesquare z labelu K7, ktoré vedie Jeremy Shaw a jeho tvorba sa vraj pohybuje niekde medzi melancholickým elektropopom a tranceom.


HUDBA ABUSUS A VRBOVSKÍ VÍŤAZI
SOBOTA 11. APRÍL
Na Bielu sobotu ožije Christiania, prešovské kníhkupectvo, kaviareň, divadlo, galéria a hudobný klub v jednom, žiarivou prítomnosťou pánov bratov z Vrbového. Branislav a Andrej Jobusovci predstavia svoje populárne projekty Abusus a Vrbovskí víťazi. Trocha osvety v otázkach bezpečnosti práce sa vždy zíde!

 
KINO NÚDZOVÝ VÝCHOD
Dráma Núdzový východ je akýmsi „predkračovaním“ slávnej Americkej krásy. Sam Mendes opäť zachytil americkú rodinu v kríze hodnôt, aj keď o niekoľko desaťročí skôr. Film je adaptáciou románu amerického prozaika Richarda Yatesa.
Revolutionary Road (USA/UK, 2008)
Réžia: Sam Mendes. Hrajú: Leonardo diCaprio, Kate Winslet, Michael Shannon


KINO GRAN TORINO
Clint Eastwood to opäť zobral za správny koniec. Tento film síce začína ako smutné obrázky stereotypného dožívania automechanika a veterána kórejskej vojny na dôchodku, nakoniec sa však z neho vykľuje súčasný western s antirasistickým posolstvom.
Gran Torino (USA/Austrália, 2008)
Réžia: Clint Eastwood. Hrajú: Clint Eastwood, Christopher Carley, Bee Vang


KINO ANNIE LEIBOVITZ – ŽIVOT OBJEKTÍVOM
Do klubových kín pribudol dokumentárny portrét legendárnej americkej fotografky Annie Leibovitz, ktorá pracovala pre časopisy Rolling Stone, Vanity Fair alebo Vogue. Fotografka pred kamerou pracuje i spomína, rovnako ako jej objekty na ňu.
Annie Leibovitz: Life Through a Lens (USA, 2006)
Réžia: Rob Letterman, Conrad Vernon


KINO IVETKA A HORA
Cenami ovenčený dokument českého režiséra Víta Janečka skúša zachytiť nezachytiteľné – spirituálnu skúsenosť dievčaťa na hore Zvir neďaleko Litmanovej. Stretnutie Ivetky, Katky a Miťka s Pannou Máriou malo za následok vznik pútnického miesta.
Ivetka a hora (ČR, 2008)
Réžia: Vít Janeček.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite