Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bodka Milana Lasicu

.milan Lasica . .časopis .osobnosti

Bola raz jedna Snehulienka. Mladé dievča, mohla mať tak sedemnásť. A bola veľmi pekná, po mamičke. Lenže mamička predčasne zomrela a Snehulienkin otec nevydržal s nervami a znovu sa oženil.

Bola raz jedna Snehulienka. Mladé dievča, mohla mať tak sedemnásť. A bola veľmi pekná, po mamičke. Lenže mamička predčasne zomrela a Snehulienkin otec nevydržal s nervami a znovu sa oženil.
Všetci mu to vyhovárali, že vraj načo, ale on si nedal povedať, mal akési nutkanie, povedzme to rovno, túžbu po sexuálnom styku s osobou opačného pohlavia. Ale veď to môžeš aj bez ženenia, vravieval mu starý kamarát, kvôli kefovačke netreba hneď uzatvárať manželstvo, po čase ťa prejde chuť a máš ženu na krku. Kamarát vedel, čo hovorí, bol trikrát rozvedený. Ale Snehulienkin otec si nedal povedať. Musí to byť legálne, vravel, ako by to vyzeralo, čo by si o mne pomyslela moja dcéruška a okrem toho, som dobre vychovaný a viem, čo sa patrí. A tak si priviedol domov novú manželku, fešandu, na ktorej bolo jasne vidno, o čo jej ide. A okrem toho jej išlo aj o majetok. Manžel má už svoje roky, pomyslela si, a raz po ňom všetko zdedím, skôr či neskôr, ale ak budem mať šťastie, tak skôr. A hneď po svadbe, na ktorej sa zúčastnilo tisíc hostí, sa pustila s manželom do živého sexuálneho kontaktu.
Kontaktovali v noci, ráno, niekedy aj podvečer, lebo fešanda bola nenásytná až do takej miery, že svojho manžela ukontaktovala na smrť. A teraz čo, pomyslela si, závet nenapísal, nastane dedičské konanie a tam bude mať Snehuľa /takto volala Snehulienku/ nárok aspoň na polovicu majetku. Fešanda, Snehulienkina macocha, začala rozmýšľať, čo ďalej. A veru nie je nič horšie, ako keď fešanda začne rozmýšľať, z toho ešte nikdy nevzišlo nič dobré. Aj sa tak stalo. Macocha sa spriahla s advokátom, ktorý viedol dedičské konanie a po dôkladnej kontaktáži ho nahovorila, aby Snehuľu nejakým spôsobom odstavil od nárokov na majetok. Advokát súhlasil, lebo Snehulienka mu už dávno padla do oka a predpokladal, že by z toho mohol niečo vytĺcť. Pozval Snehulienku na večeru a tam jej navrhol, že ak sa vzdá nároku na otcov majetok, tak uvidí a že ak sa nevzdá, uvidí tiež. Snehulienka chvíľu rozmýšľala, a potom sa advokáta opýtala, či sa jej náhodou nevyhráža. Advokát mlčal. Kto mlčí, ten súhlasí, pomyslela si Snehulienka, musím mu prejsť cez rozum. A na druhý deň sa skontaktovala s iným advokátom, urasteným znalcom majetkovoprávnych záležitostí, a vymysleli diabolský plán. Snehulienka zhrabla otcov majetok a vytvorila nadáciu na podporu potrebným. A aby sa nepovedalo, že švindľuje, založila útulok, v ktorom umiestnila sedem bezdomovcov. Boli to všetko švárni mládenci a Snehulienka bez váhania kontaktovala každý deň s iným. Vyšlo jej to akurát na týždeň. A potom sa osadenstvo útulku vystriedalo a nastúpili noví adepti. Raz ta prišla aj macocha v preoblečení za daňového kontrolóra, ale Snehulienka ju rýchlo odhalila. A keďže to urobila doslova, bezdomovci si v ten deň prišli na svoje dva razy. Táto rozprávka nemá žiadne morálne ponaučenie.  Hádam len, že bez kontaktov to ďaleko nedotiahnete. 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite