Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok . .časopis .hudba

HUDBA AL FOSTER
PONDELOK 30. MAREC
Hneď na začiatku týždňa sviatok – legendárny americký bubeník Al Foster, ktorý sa narodil 18. januára 1944, sa predstaví v PKO v rámci Bratislavského jazzového klubu. Muž, ktorý hrával s celou špičkou americkej scény vrátane Milesa Davisa, príde tentoraz so spoluhráčmi vo veku svojich synov a vnukov.

FESTIVAL FEBIOFEST 2009
PONDELOK – NEDEĽA 30. MAREC – 5. APRÍL
V poradí šestnásty ročník Medzinárodnej prehliadky filmu, televízie a videa Febiofest na Slovensku odštartuje 30. marca a potrvá až do 30. apríla. Začína v Bratislave a pokračuje cez Trenčín ďalej na sever a východ. Okrem tradičných sekcií prináša festival aj novinky a unikátne projekcie, napríklad srbskej kinematografie.

HUDBA COLLEGIUM MUSICUM
PONDELOK – ŠTVRTOK 30. MAREC - 2. APRÍL
Obnovené Collegium Musicum v zložení Marián Varga, Fedor Frešo, František Griglák a Martin Valihora začne svoju očakávanú jarnú šnúru v pondelok v Dome umenia v Košiciach. V stredu to „kolegovia“ rozbalia v PKO Čierny Orol v Prešove a vo štvrtok zahrajú v Europe Culture Centre v centre Banskej Bystrice.

DIVADLO PLANTÁŽ
UTOROK 31. MAREC
Činohra SND v Bratislave pripravila premiéru hry nemeckého autora Davida Gieselmanna s krátkym názvom Plantáž. Ak ste nestihli minulotýždňovú premiéru, máte v utorok šancu pozrieť si túto akčnú moralitu o prevzatí zodpovednosti nielen nad dobrou úrodou, ale aj nad vlastným životom v réžii Mariána Amslera.

HUDBA JON ROSE
STREDA 1. APRÍL
Toto nie je prvý apríl! Svetoznámy austrálsky mág huslí a elektronických efektov Jon Rose sa takmer po desiatich rokoch vracia na Slovensko, aby rozbzučal celý priestor A4 v Bratislave svojím jednočlenným orchestrom. Okrem neho sa na pódiu rozloží aj premiéra nového multimediálneho projektu Kapely snů.

HUDBA JOJO MAYER
ŠTVRTOK 2. APRÍL
Ďalším džezovým bubeníkom, ktorý sa narodil 18. januára, v tomto prípade v roku 1963, a príde zahrať do Bratislavy, je Jojo Mayer. Rodák zo Švajčiarska mieša džez s akustickým drum and bassom a junglom a so svojou medzinárodnou kapelou sa predstaví vo štvrtok v hudobnom klube Hlava XXII.

HUDBA HUDBA Z MARSU
ŠTVRTOK – SOBOTA 2. – 4.APRÍL
Vrcholí turné veselej trnavskej kapelky. Vo štvrtok ich možno zhliadnuť v bratislavskom Randale, v piatok v břeclavskej Café Piksla a v sobotu v Klube 77 v Banskej Bystrici. Na slovenských koncertoch si s nimi zahrajú aj Kvety Nikotínu. Disko, Huby, Vibrácie, Skakamarátka a usmievavý Štofo. To všetko tam bude.

KINO ANGLICKÉ JAHODY
Vlaňajšie okrúhle výročie augusta 1968 inšpirovalo okrem iných aj tvorcov nového českého koprodukčného filmu. Jeho dej sa odohráva počas jedného dňa – 21. augusta, keď sa raz a navždy zmenia osudy mnohých ľudí...
Anglické jahody (ČR/SR/Ukr., 2008)
Réžia: Vladimír Drha. Hrajú: Ivan Lupták, Pavla Tomicová, Alexej Bardukov

KINO GUľôČKY
Poviedkový film režisérky Olgy Dabrawskej poukazuje s úsmevom na to, ako ženy manipulujú s mužmi. Poviedky o ženách rôzneho veku a životného štýlu zložia dokopy príbeh celého ľudského života a medziľudských vzťahov.
Kuličky (ČR, 2008)
Réžia: Olga Dabrowská. Hrajú: Josef Vystrčil, Julie Dočekalová, Tereza Nvotová

KINO CHE GUEVARA – REVOLÚCIA
Prvá časť dvojdielneho veľkofilmu režiséra Stevena Soderbergha zachytáva historické udalosti, počas ktorých sa z lekára Ernesta Guevaru stáva revolucionár a hrdina „Che“ Guevara. Kubánska revolúcia s hollywoodskymi rozmermi.
Che: Part One (Fr./Šp./USA, 2008)
Réžia: Steven Soderbergh. Hrajú: Benicio del Toro, Julia Ormond, Rodrigo Santoro

KINO VEREJNÝ NEPRIATEĽ č. 1 – EPILÓG
Druhá polovica iného dvojdielneho filmu, ktorý práve beží v kinách. Osudy Jacquesa Mesrina, najväčšieho francúzskeho gangstra všetkých čias, sa v tejto časti tragicky zavŕšia. Zostáva len rozhodnúť sa, či to bol zločinec, alebo hrdina.
L´ennemi public no. 1: Epilogue (Fr./Kan./Tal., 2008)
Réžia: Jean-Francois Richet. Hrajú: Vincent Cassel, Olivier Gourmet, Georges Wilson

KINO PREDČÍTAČ
Film podľa rovnomennej knihy Bernharda Schlinka patril k najkontroverznejším uchádzačom o Oscara. Nakoniec ho Kate Winslet za hlavnú ženskú úlohu dostala a vy sa budete môcť na vlastné oči presvedčiť o tom, či právom.
The Reader (USA/Nem., 2008)
Réžia: Stephen Daldry. Hrajú: Kate Winslet, Ralph Fiennes, David Kross
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite