Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ušami Michala Kaščáka

.michal Kaščák . .časopis .osobnosti

Smetisko v Pezinku bude, o tom niet pochýb. Hlas ľudu bol vyslyšaný, hlas obyvateľov mesta ani mnohých ďalších aktivistov nie je dôležitý. Ľud je v tomto prípade jeden taxikár, ktorý mi ešte v začiatkoch kauzy presne povedal, ako sa celá vec vyvinie.

Smetisko v Pezinku bude, o tom niet pochýb. Hlas ľudu bol vyslyšaný, hlas obyvateľov mesta ani mnohých ďalších aktivistov nie je dôležitý. Ľud je v tomto prípade jeden taxikár, ktorý mi ešte v začiatkoch kauzy presne povedal, ako sa celá vec vyvinie.
Na moje naivné poznámky odpovedal jasnou rečou — ide o také veľké peniaze, že neexistuje iné riešenie ako skládku spustiť, povinné tance politikov vysmial ako divadielko, podobne sa vysmial mne. Dokonca vedel takmer presne, koľko sa na tom zarobí. Mne však napadlo,ako by sa to celé mohlo pekne zvrtnúť. Je jasné, že majiteľ skládky je príliš dobre nasmerovaný, preto nie je dôvod ju rušiť. Úplne konzistentne sa zachoval aj premiér, ktorý  drží svoj legendárny sľub „do troch minút dourážam každého, kto príde na korupciu a klientelizmus u člena mojej vlády".
Aj keď snaha ľudí pri moci je vytvárať dojem, že bez štátu sa nič nedá, dá sa toho veľa. (Neznášam zafajčené reštaurácie, preto sa im vyhýbam. Je to možno neuveriteľné,ale nepotrebujem na to rozhodnutie parlamentu.) Navrhujem, aby občania vyzvali svoje zastupiteľstvá, aby zaviazali odpadové firmy nevoziť ich odpad do Pezinka. Bude ich to stáť pár korún navyše, ale pre spravodlivú vec to občania isto radi obetujú, veď pri každom ľudovom pohybe vo filmoch sa nám tisnú do očí slzy dojatia... Podobne majitelia veľkých i malých firiem rozhodnú, že odpad musia ich partneri voziť hocikam mimo Pezinka. V štátnych podnikoch si to vynútia pracujúci štrajkom. Solidarita je predsa taká populárna... Ak sa tak stane, jama bude prázdna, tých pár vreciek týždenne, čo tam bude v rámci straníckej disciplíny nosiť Fico, Číž, Čaplovič či Kaliňák obyvatelia Pezinka nejako azda vydržia. Vymyslené to teda je, jama sa môže pokojne spustiť. Hneď vzápätí očakávam vlnu spontánnych akcií na presadenie môjho modelu. Napokon nebude tratiť nik: ak to nebude vynášať, Fico nejakých zopár miliárd niekde nájde a bude stratu svojmu kamarátovi kompenzovať. To však už je iný príbeh, teraz ide o smetisko pod nosom našich drahých spoluobčanov v Pezinku.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite