Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Do pozornosti

.vladimír Potančok . .časopis .ostatné

.do pozornosti
(9. – 15. 2. 2009)

FESTIVAL NORDFEST 2009
PONDELOK – NEDEĽA 9. – 15. FEBRUÁR
Už druhý týždeň pokračuje v Bratislave festival, propagujúci kultúru severských krajín. Večer môžete zájsť do filmového klubu Nostalgia na severské filmy a cez víkend sa v Kafé Scherz stretnúť s cestovateľmi, ale napríklad i so zástupcami ambasád škandinávskych krajín. Viac podrobností na www.nordfest.sk.


HUDBA BUENA VISTA 2009
UTOROK – STREDA 10. – 11. FEBRUÁR
Ak už máte zimy plné zuby, môžete si užiť aspoň trochu slnka na vysokokvalitnom subtropickom revuálnom programe s názvom Buena Vista – The Havana Lounge. V utorok v Bratislave na Pasienkoch a v stredu v košickej Steel Aréne zaznejú hrejivé tóny kubánskej muziky v podaní majstrov svojho remesla.


HUDBA DIEGO NA TURNÉ
STREDA – PIATOK 11. – 13. FEBRUÁR
Skupina Diego vraj onedlho plánuje vydať nový album, a preto skúša zahrať pár pesničiek z neho naživo pred ľuďmi. So skladbou See The Rain zvíťazili v hitparáde  Rádia_FM a určite ju zahrajú aj v stredu v banskobystrickom Klube 77, vo štvrtok v žilinskom Smerre a v piatok v ružomberskej čajovni Relax.


HUDBA RITCHIE VERSUS RICHIE
ŠTVRTOK 12. FEBRUÁR
Počas jedného večera môžete vidieť v Bratislave na dvoch miestach gitarovú minulosť i budúcnosť rokenrolu. Ritchie Blackmore predvedie svoj stredoveký minstrel v PKO a o dve generácie mladší Richie Kotzen zahrá s kapelou v Heineken Tower Stage. Ktorému z dvoch Richardov dáte prednosť?

DIVADLO KAZIMÍR A KAROLÍNA
PIATOK 13. FEBRUÁR
Mestské divadlo Žilina pripravilo ako prvú premiéru v r. 2009 hru Kazimír a Karolína autora Ödöna von Horvátha. Mladí herci pod režijným vedením Anny Petrželkovej pripravili inscenáciu o dobe, v ktorej žijú, o dobe, v ktorej vzťahy chladnú, ľudská blízkosť sa stráca a človek sa začína sústreďovať iba na seba.


HUDBA TU V DOME NA VÝCHODE
PIATOK – NEDEĽA 13. – 15. FEBRUÁR
Kvarteto, ktoré nerado hrá songy o láske, sa predstaví poslucháčom na východnom Slovensku. Gitarista Lacko Ďurko, kontrabasista a spevák Mišo Šulek, bubeník Igor Guttler a banjista Martin Šútovec zahrajú v piatok v prešovskej Christianii, v sobotu vo svidníckom Holičstve a v nedeľu v Mestskom divadle v Levoči.


PÁRTY PIATOK TRINÁSTEHO
PIATOK 13. FEBRUÁR
Piatok trinásteho je „ideálny“ termín na zábavy akéhokoľvek druhu – v Bratislave si budete môcť vybrať medzi Pouličným rapom v DK Lúky, d&b v T&D hale (areál Cvernovky), technom a housom v Elame, punkom v Randal Clube či Pudingom pani Elvisovej a hosťujúcimi dídžejmi v Subclube pod hradnou skalou.

FILM MLADÁ POĽSKÁ KRV NA PLÁTNE
PIATOK 13. FEBRUÁR
Koho zaujíma viac animačná technika ako parenie v klube, môže zasvätiť piatkový večer premietaniu animovaných filmov mladých tvorcov z Lodže, Varšavy a Krakova. Projekciu v nultom kultúrnom priestore A4 v Bratislave zostavil a osobne uvedie programový riaditeľ krakovského festivalu OFAFA Marius Frukacz.


HUDBA J. B. KLADIVO A DVA
SOBOTA 14. FEBRUÁR
Nežnosť a hravosť sa stretnú na jednom mieste na sobotňajšom koncerte v bratislavskej „áštvorke“. Domáci bard Ján Boleslav Kladivo sa rozhliadne po publiku spoza klavíra a hosťujúce české duo Dva podoprie svoj imaginatívny svet neexistujúcich folklórov existujúcich národov meotarovým vídžejingom.

KINO VALKÝRA
Prekvapujúci film na nečakanú tému. Aj tak by sa dalo označiť americké sfilmovanie príbehu o iniciátorovi neúspešného pokusu o atentát na Hitlera, plukovníkovi Clausovi von Stauffenberg, ktorého hrá Tom Cruise.
Valkyrie (USA/Nemecko,, 2008)
Réžia: Bryan Singer. Hrajú: Tom Cruise, Kenneth Branagh, Tom Wilkinson


KINO RUŽOVÝ PANTER 2
Na recyklovanie sa spoliehajú autori voľného pokračovania príbehov inšpektora Clouseaua. Hoci do novej verzie zaangažovali všetky možné hviezdy fimového plátna, Steve Martin asi Petra Sellersa ťažko nahradí...
Pink Panther 2 (USA, 2009)
Réžia: Harald Zwart. Hrajú: Steve Martin, John Cleese, Jean Reno, Andy Garcia


KINO PO SVADBE
Zážitok pre premýšľavých sľubuje klubová premiéra filmu, ktorý získal kopu cien. Jeho hlavným hrdinom je humanitárny pracovník, ktorý namiesto sirotinca v Indii musí chvíľu riešiť celkom iné veci vo svojom zbabranom živote.
Efter Brylluppet (Dánsko/Švédsko, 2006)
Réžia: Susanne Bier. Hrajú: Mads Mikkelsen, Rolf Lassgard, Sidse Babett Knudsen
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite