Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ušami Michala Kaščáka

.michal Kaščák . .časopis .osobnosti

Vtipnejší vyhráva. Relácia Slovenskej televízie, ktorú by sme mali vystreliť do kozmu ako zosobnenie našej krajiny. Len na pripomenutie: v

Vtipnejší vyhráva. Relácia Slovenskej televízie, ktorú by sme mali vystreliť do kozmu ako zosobnenie našej krajiny. Len na pripomenutie: v tej relácii sa rozprávali vtipy. Teda, akože. V skutočnosti to boli také polodementné historky, na ktorých sa nikto so zmyslom pre humor nemohol smiať.
Štatisti v hľadisku sa však rehotali, akoby nikdy predtým nič veselšie nepočuli. (Funguje to aj teraz, pozri napríklad Aj múdry schybí — inak, dobrý názov, vystihuje už moment zapnutia tohto „pořadu“.
Robí sa to tak, že na úvod nakrúcania publikum párkrát ukážkovo zatlieska, ukážkovo sa zasmeje, a to sa potom vstriháva do bonmotov, na ktorých sa smiať nedá — takže v zostrihu sa môžete vidieť aj v čase, keď ste v realite boli na záchode. Hlavne, že to dobre vyzerá.)
Podobne je mi do smiechu z kauzy spustenej Danielom Lipšicom. Aj vtipkár, aj publikum vládnu takým absurdným typom humoru, že nestíham. Zmena názoru z večera do rána? Kupovanie poslancov? Koľko dostal niekto za zmenu strany? Dobre, tak sa pýtajme: koľko dostal Fico za to, že z večera do rána opustil SDĽ , svoju milovanú nasledovníčku bývalej KSS a založil SMER, predchodcu budúcej KSS? Koľko dostal Dušan Jarjabek za zradu svojho milovaného vodcu Mečiara, keď z večera do rána začal spievať svoje oslavné kantilény o Ficovi? Trafená hus je tentoraz trafená ozaj mimoriadne. Nad kupovaním sa pohoršujú ľudia, ktorí celé dni nič iné nerobia. Kupujú si nacionalistov svojou tuposťou voči iným národnostiam, šírením závisti si kupujú hlasy závistlivcov, kupujú si umelcov, dokonca aj cirkev, klamstvami si kupujú popularitu a vo všetkom sú majstri. Najhoršie na tom však je, ako radi sa toľkí kupovať nechávajú. A morálne dlhy? Áno, politici ich majú dosť a oveľa aktuálnejších ako nejaká tri roky stará vec, ktorá sa, žiaľ, opakuje v politike i mimo nej denne. Napríklad taká Hedviga Malinová. To sa nehodí ani pre Lipšica, príliš horúca vec, ktorá asi hlasy nepridá. Vtipnejší vyhráva? Blbý humor vládne svetu. Humor bez humoru. Ale štatistov to zjavne baví, smeje sa ich čoraz viac.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite