Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Osobnosti na Facebooku

. .časopis .fenomén

Barack Obama
Skupina fanúšikov Baracka Obamu má okolo 4 milióny 700-tisíc členov, z ktorých mnohí ho vyzývajú, aby kandidoval aj v iných krajinách. Existuje ešte množstvo podobných skupín: Veteráni za Obamu, Hispánci za Obamu či skupina podporovateľov ázijského a tichomorského pôvodu. 

Benedikt XVI.
Pápež Benedikt XVI. pred dvoma týždňami privítal nové technológie reagujúce na "bytostnú túžbu" ľudí komunikovať Facebook či MySpace ako „dar“. Povedal, že spoločenské siete môžu pomôcť rozvoju priateľstva a pochopenia. Pápežova skupina na Facebooku má 28-tisíc členov.

Nick Cave
Nick Cave & The Bad Seeds majú na Facebooku viac ako 100-tisíc fanúšikov. Okrem predháňania sa v obdive k majstrovi tu ale môžete napríklad diskutovať aj o jeho najhoršom albume. Pokiaľ teda máte chuť polemizovať s názorom, že Cave nikdy nevydal zlý či priemerný album.

Iveta Radičová
Skupina Volím Ivetu Radičovú za prezidentku republiky má 8 400 členov. Okrem podporných stanovísk členovia skupiny diskutujú aj o možnosti voliť cez internet, ako aj o tom, či by nebolo lepšie, keby bola Radičová premiérkou. Sama Radičová má na Facebooku okolo 2 000 priateľov.

Homer Simpson
Svojich fanúšikov na Facebooku má aj hlava kreslenej rodinky Simpsonovcov. Okrem vyjadrenia obdivu k jeho schopnostiam či postave môže dva a pol milióna fanúšikov diskutovať napríklad o tom, či by chceli Homera za manžela alebo o najlepších scénkach zo seriálu.

Marián Hossa
Skupina fanúšikov útočníka Detroitu Red Wings Mariána Hossu má zatiaľ 135 členov. Na stránke je niekoľko odkazov na videá s jeho úspešnými zásahmi ako aj debata, prečo sa nedostal do All-stars tímu, vedená jazykom, akého sú schopný len tí najskalnejší priaznivci hokeja.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite