Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej

.dorota Nvotová . .časopis .osobnosti

Niektorí ľudia bez párty nevedia žiť. Majú problém vypadnúť z

Niektorí ľudia bez párty nevedia žiť. Majú problém vypadnúť z mesta, z ich obľúbenej krčmy, pomyslenie, že sa vzdialia od týchto vecí im prináša zvláštnu úzkosť.
A keď sa už niekam vytrepú, tak na chatu pár desiatok kilákov od Blavy ožrať sa s kamarátmi. Niektorým sa podarí dostať sa až do Egypta, a tam sa napájať allinclusivovým rumom v Hurghade. Angličania takto chodia do Goa. Je to v porovnaní s Londýnom také lacné, že sa im oplatí kúpiť si letenku a bývať dva týždne v bambusovej chatke a chľastať lacné feny – miestnu pálenku z kešu orieškov. Už od konca šesťdesiatych rokov bola Goa vyhláseným párty miestom, kde sa do rána tancovalo za splnu mesiaca.
V osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch hipíkov vystriedala moderná techno generácia a pláže sa zaplnili diskotékami. Dokonca vznikol aj nový hudobný štýl, Goa trance. Skončilo sa to nekompromisným zákonom, že o desiatej musí byť pre drogy a nechvályhodnej párty povesti ticho a basta. Diskotéky si dnes môžu dovoliť len veľké bary na severe Goa, ktoré majú na to, aby uplatili políciu. U nás na juhu je ticho. Až na jednu diskotékovú výnimku, ktorá nemá obdobu. Silent Noise Party. Tak to je úplná divočina. Na skalnatom výbežku, z troch strán obklopenom morom, je pľac asi pre 600 ľudí. Na vyvýšenom mieste hrajú dvaja DJ-ji, obrazovky s projekciami tiež nechýbajú. Ľudia do seba obracajú redbullvodky a okolité palmy sa nakláňajú vo večernom goanskom vetre. Laserové lúče nervózne blikajú a osvetľujú náhodné nahulené tváre. Poviete si, čo je na tom. Nuž nič. Až na to, že na párty je úplné ticho. Hudba totiž ide všetkým do slúchadiel. Pártychtiví Angličania zasa voľačo vymysleli. Za 500 rupií si musíte slúchadlá prenajať, čo funguje aj namiesto vstupného a máte na výber dva hudobné kanály, čo sú už spomínaní dvaja DJ-ji. Modrý a zelený kanál. Podľa toho, ako komu svietia slúchadlá viete, kto práve čo počúva. A teraz si predstavte situáciu, že prídete nič netušiac na párty, kde všetci tancujú, pijú, pohupujú sa do rytmu, výskotom reagujú na nápadité DJ-ské kúsky, všetko bliká a svieti...a všetci majú slúchadlá. Párik pod palmou imidžovo tancujúci na vibrujúcu hudbu. Osamelá dievčina so slúchadlami a zavretými očami. Looseri, čo nemajú na prenájom slúchadiel a tancujú len tak, bez hudby. Boli aj takí, čo to skúšali s vlastnými iPodmi, ale hneď boli odchytení. Spomenula som si na tejto párty na všetkých majiteľov klubov, ktorí boli nútení zavrieť svoj flek pre nespavé babky v baraku a nočný pokoj. Myslím, že ide o odkukaniahodný nápad.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite