Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ušami Michala Kaščáka

.michal Kaščák . .časopis .osobnosti

Niektoré veci sú fascinujúce. Keď napríklad prídete na nejaký vtipný večierok, tak vás Michal David neobíde ani v 21. storočí. Práve som sa vrátil z výletu, kde som dlhší čas neriešil žiadne naše typické domáce úkazy.

Niektoré veci sú fascinujúce. Keď napríklad prídete na nejaký vtipný večierok, tak vás Michal David neobíde ani v 21. storočí. Práve som sa vrátil z výletu, kde som dlhší čas neriešil žiadne naše typické domáce úkazy.
Doma ma čakali samé príjemné veci a na titulke mojich obľúbených novín dve podobné fascinujúce tváre — Fico a Rytmus. Obaja s výrazom, akoby ich nič nebavilo, obaja plní slov, ktoré neznamenajú nič, len pózu. V rozhovore s Rytmusom sa to opäť hmýri takými perlami, že ho pasujem za dobrého Ficovho nástupcu. Obaja tvrdia, že robia svoju robotu dobre, lebo sú populárni. To je aj Braňo Mojsej či Robert Mugabe.
Fico aj Rytmus radi používajú expresívny slovník, majú radi vulgarizmy, ich používanie vydávajú za úprimnosť a ľud ich za to obdivuje. Fico podobne ako Rytmus radi urážajú predkov svojich kritikov — Fico útočí na príbuzných majiteľa istého denníka, Rytmus na matku novinára. Vraj preto, lebo nemá k tomu novinárovi rešpekt, na mafiánovu by si vraj netrúfol. Veľmi úbohá logika: na matky sa predsa neútočí aj napriek dešpektu, nie vďaka rešpektu. Obaja sa tvária ako hlas ulice, pričom často podporujú tých, ktorí ich ničia. Obaja majú na uliciach aj svoje fóbie  — Rytmus z homosexuálov, Fico z iných národností. Rytmus vraj robí hudbu bez ohľadu na to, či sa niekomu páči, podobne Fico politiku. Ak sa vám však to, čo robia, nepáči, ich suverenita a tolerancia končia, ste označení za buranov, zapredancov a podobne. Obaja sa vyhlasujú za to, čo nie sú: Fico za sociálneho demokrata, Rytmus za underground. Underground v reklame či v Reflexe na Markíze, to je svetový unikát. Jeden útočí na finančné skupiny, druhý na popové skupiny. Obaja s nimi napriek tomu radi spolupracujú. Obaja žijú z toho, čo robia, obaja to robia podobne. Podobne zle. Masy ich však aj tak milujú. Môžeme teda smelo povedať, že tak, ako je Fico Rytmusom našej politky, je Rytmus Ficom hudobnej scény. Preto sa im tak dobre darí. A my s nimi robíme rozhovory, pozorne sledujeme ich kroky (Františka Janečka?) a píšeme o nich stĺpčeky. Podobne ako na tých vtipných večierkoch tancujeme na Michala Davida. Naša chyba. Ozaj fascinujúca.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite