Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok . .časopis .hudba

DIVADLO SPOLUŽIACI
PONDELOK 19. JANUÁR
Už druhýkrát v histórii a prvýkrát v tomto roku žilinská Stanica ponúkne divákom divadelnú prechádzku reálnym životom. Multimediálny projekt režisérky Viery Dubačovej vychádza z jubilejných stretnutí skutočných spolužiakov, ktoré sa v priebehu roku 2008 odohrali na Stanici Žilina-Záriečie.

HUDBA CELKOM INÝ BEAT
UTOROK 20. JANUÁR
Prvou tohtoročnou premiérou v bratislavskom Divadle GUnaGU je spoločné varieté rappera Beneho, hudobníka a novinára Mariana Jaslovského a ich ctených hostí. V Celkom inom beate number one vystúpia podľa pozvánky herečka a speváčka Renáta Ryníková, výtvarník a bendžista Shooty a dídžej Spank.

HUDBA ADRIANA KUČEROVÁ
ŠTVRTOK 22. JANUÁR
Posledný januárový koncert v Štátnej filharmónii Košice bude bude venovaný Mozartovej opernej tvorbe. V košickom Dome umenia zaspieva Mozartove predohry a árie z opier vynikajúca sopranistka Adriana Kučerová v sprievode košických filharmonikov pod vedením šéfdirigenta Zbyňka Müllera.

HUDBA ART OF LIVIN
ŠTVRTOK 22. JANUÁR
Nikdy sa nekončiaci a stále niečo nové objavujúci festival Art of Livin sa vlani usalašil v bratislavskom Klube Za zrkadlom. Jeho januárové vydanie je venované prienikom živej a elektronickej hudby na slovenskej scéne. Zahrajú vám skupiny Veneer, Nové mapy a EA, určite nebudú chýbať ani zaujímavé vizuály.

DIVADLO SLOVENSKÁ KLASIKA ZHLTNUTÁ ZA 120 MINÚT
PIATOK 23. JANUÁR
Ďalšou divadelnou premiérou tohto týždňa je Slovenská klasika zhltnutá za 120 minút, ktorú v štúdiu Mestského divadla v Žiline prichystali členovia Zredukovanej spoločnosti. V réžii Martina Čičváka vás s podstatou slovenskej spisby oboznámia Martin Hronský, Marcel Nemec, Sáva Popovič a Marián Prevendarčík.

VÝSTAVA RUDOLF SIKORA V ARCHITEKTÚRE
PIATOK – NEDEĽA 23. – 25. JANUÁR
Milovníkov neprebádaného poteší špeciálna výstava, ktorá je výberom skíc, makiet,  kresieb a fotografií, realizovaných výtvarníkom Rudolfom Sikorom v rokoch 1970 – 1989 v rámci architektonických plánov a návrhov. Výstava je otvorená každý piatok až nedeľu v Artgallery v bratislavskej mestskej časti Devín.

DIVADLO TANEC TOREADOROV
SOBOTA 24. JANUÁR
Aj Činohra SND v Bratislave prichádza s prvou premiérou v novom roku. Bude ňou komédia skvelého francúzskeho autora Jeana Anouilha, ktorá rozbíja mnohé predsudky o manželských vzťahoch. V dramaturgii Petra Pavlaca a preklade a réžii Ľubomíra Vajdičku hrajú Marián Geišberg, Kamila Magálová a ďalší.

HUDBA NAPALM DEATH
SOBOTA 24. JANUÁR
V banskobystrickom kine Hviezda som videl svoj prvý širokouhlý farebný film – Sedem statočných. Vy si tam môžete v sobotu v rámci východoeurópskeho turné pozrieť legendárnu britskú hardcoreovú skupinu Napalm Death so švédskymi, českými a slovenskými predskokanmi. Ich hviezda ešte žiari!

HUDBA MARK LANEGAN/GREG DULLI
NEDEĽA 25. JANUÁR
25.1. (NE), 20:30, WUK, Wien
Mark Lanegan a Greg Dulli, dvaja temní americkí pesničkári, ktorí v dvojici tvoria ešte o niečo temnejšie duo The Gutter Twins, spolu s predskakujúcim anglickým bluesmanom detroitského strihu Dukom Garwoodom zahrajú pesničky poznamenané melancholickou krásou a drsnou eleganciou v nedeľu vo viedenskum WUK-u.

KINO KOZÍ PRÍBEH – POVESTI STAREJ PRAHY
Ak máte radi disneyovky, pixarovky či iné animáky, môžete si porovnať výsledky americkej a západnej produkcie s prvým východoeurópskym 3D animovaným filmom. Zlaté české harddisky a k tomu Jiří Lábus ako koza.
Kozí příběh – pověsti staré Prahy (ČR, 2008)
Réžia: Jan Tománek.

KINO ROCKNROLLA
Guy Ritchie stihol popri navštevovaní rozvodových súdov dať dokopy aj nový akčný film, sľubujúci stohy kvalitného čierneho humoru. O hŕbu peňazí sa vo filme naťahujú ruský miliardár, britskí zlodeji a skrachovaný rocker.
RocknRolla (VB, 2008)
Réžia: Guy Ritchie. Hrajú: Gerald Butler, Toby Kebbell, Karel Roden

KINO TANGO S KOMÁRMI
Rok slovenských filmových premiér odštartuje Tango s komármi v réžii Miloslava Luthera. Bude to konečne ten film zo slovenskej súčasnosti, ktorý zaujme divákov a zároveň trafí klincom do kritikovej hlavičky?
Tango s komármi (SR/ČR, 2009)
Réžia: Miloslav Luther. Hrajú: Ady Hajdu, Roman Luknár, Diana Mórová, Zuzana Fialová
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite