Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do starého železa? V žiadnom prípade!

. .časopis .šport

V

V austrálskom Perthe bolo už po polnoci, keď dvojica rozžiarených slovenských „dominátorov“ ďakovala  v Burswood Dome za víťazstvo na prestížnom Hopmanovom pohári. Austrálske médiá, na rozdiel od tenistov a divákov už zrejme spali.

Ani dve hodiny po zápase sme sa na internetových stránkach protinožcov o víťazstve Slovákov nedozvedeli ani čiarku. Viac ich zaujímalo rozjímanie, ako je možné, že Srbka Anna Ivanovičová je nielen tenisová superstar, ale je aj neuveriteľne krásna žena...
Dokonca aj na oficiálnej stránke Hopmanovho pohára nás hodinu a pol po skončení finále stále ubezpečovali, že sa zatiaľ nič nedialo a vyvrcholenie turnaja máme ešte pred sebou. Našťastie, o ďalšiu pol hodinu už aj internet hlásil to, čo sme vedeli už dve hodiny predtým – Slovensko sa po tretí raz stalo víťazom prestížnych neoficiálnych majstrovstiev sveta miešaných družstiev. Vďaka mladučkej, 19-ročnej Dominike Cibulkovej a nestarnúcemu veteránovi Dominikovi Hrbatému.
Slováci nastupovali do turnaja ako outsideri. Horšie na tom bol už iba Taiwan. Napriek tomu sa nedali zastrašiť a  Dominik dokázal, že príprava s Mojmírom Mihalom sa oplatila. Skúsený tréner, ktorý to s Hrbatým pred vyše troma rokmi dotiahol na 12. priečku vo svetovom rebríčku, pomohol svojmu niekdajšiemu zverencovi po operácii ruky opäť nájsť stratenú sebadôveru a dokázať, že do starého železa rozhodne nepatrí. Kým po prehratej exhibícii so Samprasom v Bratislave Dominik sám seba opísal ako tenisového invalida, o mesiac na to už v Perthe vyškolil aj svetovú desiatku Američana Jamesa Blaka. Potvrdil, že ak niekto vie v reprezentačnom drese robiť zázraky, tak je to skutočne on sám. Vo finále si v trojsetovej dráme poradil aj s bývalou svetovou jednotkou búrlivákom Maratom Safinom. „Pekne sme sa s Maratom vytrápili. Sľubujem mu, že ak ešte neukončí kariéru, nabudúce ho už nechám vyhrať...,“ povedal s humorom sebe vlastným 31-ročný Bratislavčan. Základ finálového úspechu položila Cibulková, ktorá v úvodnej dvojhre ukázala nervóznej Safinovej, ako sa hrajú veľké zápasy. Slováci si postupne poradili so silnými tímami USA, Austráliou, Nemeckom a napokon Ruskom. Z Perthu si okrem 128-tisíc eur (3,8 milióna korún) a dvoch diamantových tenisových loptičiek však odvážajú aj niečo oveľa dôležitejšie – skvelý dojem a úspech, ktorý slovenský tenis už potreboval ako soľ.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite