Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

FESTIVAL TÝŽDEŇ NOVÝCH MENŠÍN
PONDELOK – NEDEĽA 24. – 30. NOVEMBER
Celý týždeň môžete na rôznych miestach Bratislavy navštevovať podujatia v rámci Týždňa nových menšín. Zoznámiť sa s kultúrou národov, ktorých príslušníci žijú na Slovensku, ale zatiaľ nemajú štatút národnostnej menšiny, sa dá prostredníctvom hudby, fotografií, filmov, ale i osobných stretnutí. Viac na www.nadaciamilanasimecku.sk.

VÝSTAVA DANIEL FISCHER
UTOROK – NEDEĽA 25. – 30. NOVEMBER
V Galérii mesta Bratislava vystavujú okrem iného v týchto dňoch aj práce popredného súčasného slovenského výtvarníka Daniela Fischera, ktorý sa pohybuje na pomedzí fotografie a maľby. O tom, že autor o svojom diele naozaj premýšľa, svedčí aj samotný názov výstavy: O harmónii neharmonizovateľného, o symetrii asymetrického.

HUDBA WARREN SUICIDE
UTOROK 25. NOVEMBER
Poriadna dávka audiovizuálnej romantiky kríženej so zvukovou agresivitou vás čaká na koncerte dnes už medzinárodne známeho zoskupenia Warren Suicide, ktoré sa dalo dokopy pred piatimi rokmi v Berlíne. Ako predskokani týchto búračov konvencií vystúpia v bratislavskom Subclube české kapely Sunflower Caravan a The Fakes.

FESTIVAL NEW IN RANDAL
STREDA – NEDEĽA 26. – 30. NOVEMBER
Agentúra Openrock a bratislavský klub Randal pripravili na koniec novembra nezvyčajné podujatie – každý večer tu zahrá niekoľko domácich i zahraničných interpretov rôznych žánrov – od punku a hardcoru až po folk. Na programe sú okrem iných The Aggrolites, The Spankers, Törr, Čad, Wohnout, Feelme či Dano Heriban.

HUDBA ART OF LIVIN: 100 MÚCH + CHIKI LIKI TU-A
ŠTVRTOK 27. NOVEMBER
Občianske združenie Euforion v poslednom čase usporadúva čoraz zaujímavejšie koncerty. Po džezových hviezdach zo západnej Európy vystúpia v bratislavskom Klube Za zrkadlom aj dva súčasné piliere slovenskej alternatívy – prešovskí klasici Chiki Liki Tu-a a banskobystrický ekologický funky underground Sto múch.

FESTIVAL NU DANCE FEST
ŠTVRTOK – NEDEĽA 27. – 30. NOVEMBER
V bratislavskom kultúrnom priestore A4 sa odohrá v poradí tretí ročník medzinárodného festivalu súčasného tanca a pohybového divadla Nu Dance Fest. Počas štyroch dní budete môcť vidieť predstavenia sólových tanečníkov i skupín z Poľska, Maďarska, Rakúska, Českej republiky, Nórska, Talianska a Slovenska.

DIVADLO KOMUNIZMUS
PIATOK 28. NOVEMBER
V piatok bude mať v bratislavskom divadle Aréna premiéru nová hra Viliama Klimáčka na námet Juraja Kukuru s odstrašujúcim názvom – Komunizmus. Manželský pár, ktorý hrajú Kukura a Studenková, rieši svoju krízu uprostred Petržalky v polovici osemdesiatych rokov 20. storočia, keď sa zdalo, že komunizmus tu bude večne.

FESTIVAL ZIMNÝ ŽÁKOVIC OPEN 2008
PIATOK 28. NOVEMBER
V zimnom vydaní obľúbeného festivalu zahrajú v bratislavskom PKO skupiny Swan Bride, Puding pani Elvisovej, Para, Hex a Tata Bojs. Okrem hudby a piva tam nájdete aj stánky s cédečkami, suvenírmi a vstupenkami na budúcoročný letný Žákovic. Výstižný citát z internetu: „S takýmto lineupom a v piatok tam bude celé Slovensko...“.

FESTIVAL JAZZ – BLUES JAMBOREE 2008
PIATOK – SOBOTA 28. – 29. NOVEMBER
V Nových Zámkoch sa džezu a bluesu vždy dobre darilo. Štvrtý ročník Jazz-Blues Jamboree je skutočne medzinárodný – počas dvoch večerov budete môcť vidieť a počuť v miestnom Dome umenia bluesmanov zo Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska, ale aj z Kanady a USA. Najväčším esom má byť gitarista a spevák Lucky Peterson.

KONFERENCIA KUPÉ 4
PIATOK – SOBOTA 28. – 29. NOVEMBER
V Kupé 4 na žilinskej Stanici sa môžete pohodlne usadiť s účastníkmi medzinárodnej konferencie grafického dizajnu, na ktorej sa zúčastnia dizajnéri, sociológovia či umenovedci z ôsmich krajín. Okrem debát na tému Národ – Štát – Dizajn sú na programe aj výstavy či koncerty (napríklad poľskej skupiny Naprzyklat) a diskotéky.

KINO PAVUČINA LŽÍ
Film, ktorý čerpá zo života alebo život ako vo filme? Leonardo DiCaprio a Russel Crowe hrajú dve esá CIA – skvelého praktika a úžasného teoretika, ktorí chcú spoločnými silami dostať nebezpečného vodcu teroristov na území Jordánska.
Body of Lies (USA, 2008)
Réžia: Ridley Scott. Hrajú: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong

KINO DVANÁSŤ
Ruský režisér Nikita Michalkov dej svojho nového filmu umiestnil na Kaukaz v čase čečenskej vojny. Dráma so silným etickým nábojom ako obvykle naštvala Rusov a nadchla poroty západných filmových festivalov.
12 (Rusko, 2007)
Réžia: Nikita Michalkov. Hrajú: Alexej Petrenko, Nikita Michalkov, Valentin Gaft
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite