Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Priama reč Lucie Piussi

.lucia Piussi .časopis .osobnosti

Keď som si prečítala, že na nobelovskom ceremoniáli zaspievala Patti Smith Dylanovu pesničku A Hard Rain´s Gonna Fall, potešila som sa. Šípila som miernu bizarnosť. Ale to, čo sa v skutočnosti v tom slávnostnom momente odohralo pred mojimi očami – a každý si to môže pozrieť – sa bráni priamemu pomenovaniu.

Priama reč Lucie Piussi NATÁLIA LOŽEKOVÁ / NATALIALOZEKOVA.SK

nobelovský ceremoniál nie je žiadne béčko, to zbadáte ihneď, aj keď nie ste fanúšikom vyblýskaných ceremoniálov a Patti Smith poznáte dôverne z klubov, festivalov a amfíkov, kde nikto nesedí v róbe s korunkou na hlave. Tu stojí Patti pred ohromným orchestrom, v sále plnej vážnych a významných osobností, medzi nimi kompletná švédska kráľovská rodina. Ligot a lesk.

„A vtedy, v momente, keď sila prostých Dylanových veršov duní ako bomby v Aleppe a ľudia ani nedýchajú, sa to stane. Patti vypadnú slová.“

Jednoduchá a geniálna Dylanova pesnička začne sticha a Pattin hlas sa nesie sústredenou sálou ako hlas šamanskej skquaw – kto ju má rád, pocíti hrdosť na Patti stojacu v novom luxusnom kvádre.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite