Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juraj Lukáč: Žena má rozdávať nehu

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Náčelník Lesoochranárskeho zoskupenia Vlk Juraj Lukáč bol na chvíľu v Bratislave, ale už tešil, že sa vráti domov, že príde mráz a on bude musieť zakúriť vo veľkej peci, kde má sklené okno. Sadne si do hojdacieho kresla a bude čítať knižku.

Juraj Lukáč: Žena má rozdávať nehu Boris Németh Juraj Lukáč má rád nože, je to starý a ušľachtilý nástroj. Vždy ich má so sebou pre istotu aspoň päť.

Som plánovač.

Vediem organizáciu, ktorá sa snaží zachrániť prirodzené lesy predovšetkým tým, že vyhlasuje rezervácie na našich súkromných lesoch, alebo tlačíme štát, aby ich vyhlasoval na svojich. To celé je pomerne zložitá činnosť, ktorú treba premyslieť, dohodnúť stretnutia, na niekoho pritlačiť, niekde zohnať peniaze, riešiť právne problémy. Som naučený úlohy si plánovať, veľmi rád sa však vyžívam v riešení chaotických a náhodných situácií. Keď má človek plán, v chaose sa mu ľahko improvizuje.

Všetci moji rovesníci už buď nežijú alebo úplne vyhoreli.

Často sa musím stretávať s veľmi zlými ľuďmi, ktorí chcú veľmi zlé veci a vedia tie zlé veci robiť profesionálne. Udržiavať si životný optimizmus v tom prostredí a s takým nasadením nie je vôbec jednoduché. Pôvodnou profesiou som elektronik, vyvíjal som dlhé roky roboty a manipulátory, to je práca, ktorá ma skutočne bavila. Aj teraz sem-tam niečo zmajstrujem, naposledy jednoduchý MP3 prehrávač. V rámci psychohygieny by som chcel začať robiť roboty pre mojich vnukov a vnučky.

Rád čítam knižky s príbehom.

Za počítačom degeneruje mozog, stráca sa schopnosť rozmýšľať efektívne a analyzovať, čo je správne a čo nie. Mám také heslo, že každá prečítaná knižka je jeden prežitý život. V starých knihách sú zakliate veľké múdrosti, objavovať v nich skryté pravdy ma baví, občerstvuje a obohacuje. Keď si človek prečíta Epos o Gilgamešovi a potom sleduje nové príbehy, tak zistí, že celý svet sa točí stále dookola, okolo tých istých tém, len sú inak spracované.

Povahou som hráč.

Rád uzatváram stávky, ale nie o peniaze, nie som gambler. Baví ma vzrušenie z toho, ako to celé dopadne, preto sa nikdy nestavujem, keď viem výsledok úplne naisto. Prehra patrí k hraniu. Stále vyhrávať nie je zábava. Preto Real Madrid nikdy nehrá proti dedinskej lige, musia hrať s mužstvom, kde je šanca, že raz vyhrá jeden, raz druhý a nejakú úlohu má náhoda.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite