Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA POCÍTIŤ HRDOSŤ na výstave Júliusa Kollera; TREBA SPOZNAŤ 12 statočných; TREBA OCENIŤ slovenské mandľové maslo; TREBA PODPORIŤ konanie dobra; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Veselo s umierajúcim;

TREBA POCÍTIŤ HRDOSŤ
na výstave Júliusa Kollera

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám výtvarníčka Lucia Tallová odporúčala návštevu viedenského múzea moderného umenia MUMOK, kde je výstava Júliusa Kollera One Man Anti Show: „ Je to prvýkrát vôbec, čo osobnosť slovenského výtvarného umenia dostala takýto veľký priestor, až tri poschodia. Výstava je výborná, bola som naozaj hrdá a dojatá. Zážitok bol počas vernisáže sledovať rakúskych hoch kurátorov a zberateľov, ako sa trápili a snažili čítať a pochopiť slovenské texty v Kollerových dielach. Už len kráčať po Viedni a vidieť všetky tie plagáty na výstavu stojí za to.“ Výstava potrvá až do 17. apríla budúceho roka.
www.mumok.at

TREBA SPOZNAŤ
12 statočných

V pondelok o piatej v Žiline v centre OZ Proti korupcii pokrstí kulturológ Peter Ničík knihu rozhovorov 12 statočných, ktorej editorom bol Ľubo Bechný. Autorský kolektív, v ktorom bol aj náš kolega Andrej Bán, vyspovedal osobnosti, ktoré sa v istom okamihu svojho života dokázali postaviť zlu, bezpráviu, prípadne dlhodobo pôsobia v občianskom sektore na kultivácii spoločnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite