Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pod lupou Jána Štrassera: Logo a Elektra

.ján Štrasser .časopis .klub

Dievča, ktoré koplo do osieho hniezda korupcie a klientelizmu na MZV, sa volá Zuzana Hlávková. O jej odvahe poukázať na kšefty v súvislosti s naším predsedníctvom v Rade EÚ sa už povedalo hádam všetko. Nedá mi však neprispieť niekoľkými poznámkami. Hoci aj preto, aby tá téma nezhasla.

Pod lupou Jána Štrassera: Logo a Elektra MATÚŠ ZAJAC

o čo pri promovaní loga a koncertu šlo, presne sformuloval smerák Dušan Jarjabek: „Nie je dôležité, či projekty boli predražené, alebo nie, ale či sa peniaze dostali na miesto určenia.“ Dostali sa. Hurikánik Evka ich spoľahlivo zavial, kam treba. A bolo by „ticho po pěšine“, keby nie Hlávková a jej kolega Szalai.

Ten, kto slečnu Hlávkovú prijímal na MZV, asi nerátal s tým, že štúdium v zahraničí v zhode s jej výchovou a charakterom sformuje jej hodnotový systém, do ktorého patrí aj „Nepokradneš“. To zjavne nie je vhodný predpoklad pre kariéru v štátnej službe na Slovensku, naznačil Zuzane minister Lajčák vo svojej lekcii z pragmatizmu, no vyslovil aj jednu axiómu – srdce musí ísť ruka v ruke s rozumom. Toto Zuzane naozaj pripomínať nemusel – presne tak sa totiž zachovala.

„Mať chrbát krytý Ficom nie je bohviečo, Lajčák si to už raz mal možnosť skúsiť, keď kandidoval na post generálneho tajomníka OSN.“

Objemom prešustrovaných peňazí sa táto kauza nedá porovnať so zlodejinami pri kváziverejných kváziobstarávaniach trebárs v stavebníctve či s dépeháčkarskymi podvodmi. O to, že sa z nej stala megaudalosť (a dobre, že sa stala!), sa postarali obe strany – tá čistá, aj tá špinavá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite