Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Black and white

.alexandra Užíková .časopis .lifestyle

Idem metrom do mesta, keď odrazu vidím tajných policajtov. Sú traja. Vyzerajú presne ako naši revízori – arogantne sebaistí a ľahko prekuknuteľní. Do vlaku nastúpili dvaja mladí Afroameričania.

hneď k nim jeden z policajtov prišiel a niečo im potichu povedal. Ja som zachytila len „cops“. Nenápadne ich smeroval von z vozňa. Dvaja kolegovia mu išli akoby naproti. Vozeň má troje dverí a každý nastúpil inými. Určite to boli profíci, lebo celé to prebehlo tak nenápadne, že väčšina ľudí vo vlaku si nič nevšimla. Mladíkov vyviedli, obkľúčili pri stene a začali im niečo hovoriť. Dvere vozňa sa zavreli a my sme pomaly vychádzali zo stanice metra. Už sa nedozviem, ako sa to skončilo.

Tí dvaja previnilci vyzerali ako „hustleri“; chlapci z chudobnej štvrte, ktorí sa snažia prežiť, ako to ide. Asi sa do metra prepašovali načierno. Ľudia to robia každý deň a niekedy ich aj chytia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite