Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Trump – jedna veľká neistota

.ján Tóth .časopis .týždeň v ekonomike

Musím s pokorou priznať, že som Trumpa ako výsledok amerických volieb nečakal. Dlhodobým argumentom u mňa bola neúprosná demografia, a teda narastajúci počet príslušníkov menšín.

Trump – jedna veľká neistota Natália Ložeková / natalialozekova.sk

politickí analytici posledných osem rokov tvrdili, že bez podpory rýchlo rastúcich minorít nebude mať republikánsky kandidát šancu. Ak navyše urazil najväčšiu majoritu – ženy, očakávaný výsledok mala byť prehra.

Nebola. Trump dokázal vyžmýkať podporu od menej vzdelaného rurálneho bieleho voliča na maximum. A pomohlo mu, že jeho protikandidátka vzbudzovala negatívnu emóciu aj medzi svojimi.

Amerika sa často pokladá za krajinu nás všetkých. A ak by sme zúžili prezidenta na technokratického vodcu, nebolo o čom. V kompetencii súťažila najpripravenejšia kandidátka voči tlčhubovi zo šoubiznisu. A ak sa pozrieme na charakter, Clintonovej sa síce vyčíta nedostatok pravdovravnosti, jej súper však ako „pracovnú“ metódu používal táranie a jeho história v privátnom biznise alebo súkromnom živote takisto nie je vzorová.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite