Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA SI POZRIEŤ jogínky aj konštruktivistov; TREBA CESTOVAŤ na Festival Vysoké hory Nitra; TREBA KONVERGOVAŤ Schuberta s klasikmi hudby 20. storočia; TREBA PRIVÍTAŤ svätého Martina a mladé víno; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Moravia sfilmovaný Bertoluccim;

TREBA SI POZRIEŤ
jogínky aj konštruktivistov

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám spisovateľ a galerista Pavol Weiss prezradil, že jeho novootvorená galéria v bratislavskom Starom Meste White&Weiss má už naplánovaný program na dva roky dopredu: „Poznáme dobre slovenské a české prostredie, chceme pôsobiť aj v okolitých krajinách a dať priestor najmä mladým výtvarníkom.“ Do piatku 11. novembra si môžete ešte pozrieť prvú otváraciu výstavu významného českého sochára Michala Gabriela, zakladateľa výtvarnej skupiny Trvdohlaví, s jeho cyklom Jogínky. Už o týždeň, od 16. novembra, začína výstava Optické oko, predstaví svetový konštruktivizmus v spojení s tým československým. Predstaví diela Alberta Biassiho, Štefana Belohradského, Milana Dobeša, Radoslava Kratinu, Ašota Haasa, Adama Széntpéteryho, Klausa Staudta, Manfreda Massironiho.
www.whiteweiss.com

TREBA CESTOVAŤ
na Festival Vysoké hory Nitra

V sobotu 12. novembra 2016 sa na Mestskom úrade v Nitre odohrá už jedenásty ročník Festivalu Vysoké hory Nitra pre priaznivcov hôr a cestovania, ktorý organizuje Nitriansky horský spolok.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite