Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pod lupou Petra Zajaca: Každý politik má polčas rozpadu

.peter Zajac .časopis .klub

Týždeň pred prezidentskými voľbami sa americké a európske médiá unisono vyjadrujú, že Donald Trump nemá šance na zvolenie. Pri Trumpovi sa však toľkokrát pomýlili, že treba byť obozretný. 

Pod lupou Petra Zajaca: Každý politik má polčas rozpadu Matúš Zajac

jeho vzostup má logiku a jeho pád nie je nezvratný. Barack Obama vyhral dvojo volieb, lebo jeho voliči, obyvatelia miest, ženy, homosexuáli, čierni Američania, Hispánci a Ázijci tvoria v Spojených štátoch demograficky ustavične rastúcu väčšinu.

Republikáni mohli staviť na dve karty. Zmeniť stratégiu a uchádzať sa o niektoré z týchto skupín, alebo mobilizovať svojho skalného bieleho vidieckeho, patriarchálneho a na celý svet naštvaného voliča. Z tohto hľadiska bol vzostup Donalda Trumpa v republikánskych primárkach logický. Trump najlepšie zodpovedal vlastnostiam a požiadavkám republikánskeho voliča. Jeho názory sú zrkadlom ich názorov, mysle a jazyka. Reprezentuje drsnosť a hrubosť gründerských čias, keď si šerif zjednával rešpekt revolverom, veci sa vybavovali päsťami a ženy boli korisťou víťaza.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite