Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Priama reč Lucie Piussi: Adoptívne dojčenie

.lucia Piussi .časopis .osobnosti

Adoptívne dojčenie existuje. U nás sa ním zaoberá len zopár špecialistov. Zámerne nepoužívam spojenie „laktačná poradkyňa“, pretože tou už je pomaly každá druhá žena v dlhej sukni.

Priama reč Lucie Piussi: Adoptívne dojčenie

o dojčení adoptovaných detí sa, podobne ako okolo celej adopcie, točia mýty. Jedni to považujú za zjavenie, iní za úchylnú perverznosť, najčastejšie o tom ľudia nepočuli, a preto to ani nie je možné. Je to možné. Dokonca je to normálne a fyziologické. Tak ako za vojny dokázali dojčiť siroty dokonca aj stareny neustálym prikladaním k prsníku, tak dokáže dojčiť aj žena, ktorá nebola tehotná.

My s mojím päťtýždňovým „adopčiatkom“ sme už na dojčenie úspešne nabehli. A kým sa tvorba mlieka pomaly nezvýši, dokrmujem synka pomocou suplementora – cievky, cez ktorú ide k prsníku aj umelé mlieko. Je to vymyslené. Toto samotné nie je žiadna veda a keď má za sebou žena predchádzajúce dojčenie a kvalitnú podporu laktačného špecialistu, má vyhraté.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite