Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA VIDIEŤ tragikomického otca; TREBA SA STRETNÚŤ s Andrejom Bánom; TREBA SA INŠPIROVAŤ medzivojnovým bývaním; TREBA OCHUTNAŤ originálnu čabiansku klobásku; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Špionáž podľa literárneho vedca;

TREBA VIDIEŤ
tragikomického otca

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme požiadali šéfa spoločnosti Film Company Ivana Hronca, aby nám dal osobný tip na film, ktorý by sme si na jeho festivale najlepších filmov z Benátok, Berlína a Cannes Be2Can nemali nechať ujsť a prečo. Odpovedal bez zaváhania: „Tony Erdman, to je absolútna bomba, film nominovaný na Oscara za Nemecko. Nechcem to zakríknuť, ale minulý rok sa nám takto podarilo kúpiť Saulovho syna skôr, než ho niekto identifikoval ako favorita na Oscara. A toto je náš tohtoročný kandidát.“ Tragikomédiu o zblížení otca a dcéry od nemeckej režisérky Maren Ade uvidíte v rámci festivalu Be2Can, ktorý sa začína v pondelok 24.10. vo všetkých dobrých slovenských kinách.
www.be2can.eu

TREBA SA STRETNÚŤ
s Andrejom Bánom

Náš kolega, fotograf a reportér Andrej Bán má novú knihu, už tretiu. Krásnu. Vyšla v Slovarte a obsahuje 82 čiernobielych dokumentárnych fotografií z 25 krajín, ktoré navštívil počas uplynulých 25 rokov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite