Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pod lupou Jána Štrassera: Obyčajný cynizmus

.ján Štrasser .časopis .klub

Psychológia definuje cynizmus ako „bezcitný výsmech, opovrhovanie všeobecne prijatými pravidlami mravnosti a duchovnými hodnotami.“ Dvadsaťsedem rokov po páde komunizmu, kde bol istým spôsobom formovaný i deformovaný totalitným režimom, sa nám dnes na Slovensku predvádza v celej svojej zvrhlosti.

Pod lupou Jána Štrassera: Obyčajný cynizmus MATÚŠ ZAJAC

istý Fedor Flašík si počkal na posledný výdych exprezidenta Michala Kováča, aby sa mu po devätnástich rokoch „ospravedlnil“ za tie vulgárne mečiarovské hodiny, ktoré nainštaloval, aby odrátavali čas Kováčovho prezidentovania. Lebo vtedy to bral ako „správne, možno vtipné či recesistické alebo prosto ako zákazku“. Správne je to posledné.

Ponovembrový cynizmus na Slovensku odštartoval 14. 3. 1991 Kňažkovým televíznym prejavom „namiesto Mečiara“. Odvtedy rástol a mocnel a vyvrcholil Mečiarovým amnestovaním zločinov únosu prezidentovho syna a vraždy Róberta Remiáša.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite