Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(3. – 9. 11. 2008)

.do pozornosti
(3. – 9. 11. 2008)

HUDBA DAVE HOLLAND QUINTET
UTOROK 4. NOVEMBER
V rámci Bratislavského jazz clubu sa prvýkrát na Slovensku predstaví skupina britského džentlmenského kontrabasistu Davea Hollanda. Kapela v zložení Robin Eubanks – trombón, Chris Potter – saxofón, Steve Nelson – vibrafón a Nate Smith – bicie bude určite skvelou bodkou za Bratislavskými jazzovými dňami a odohrá sa takisto v PKO.


HUDBA JETHRO TULL
STREDA 5. NOVEMBER
Britská skupina Jethro Tull oslavuje štyridsiate výročie vydania svojho prvého albumu koncertnou šnúrou, v rámci ktorej sa zastaví aj v Športovej hale Pasienky v Bratislave. Muzikanti okolo flautistu a speváka Iana Andersona zanechali nezmazateľnú stopu v dejinách pop-music, no jej členovia sa ešte stále necítia pristarí na rokenrol...


VÝSTAVY THOMAS HOEPKER/VÝCHODZÁPAD/EASTWEST
ŠTVRTOK 6. NOVEMBER
Mesiac fotografie naberá na obrátkach a milovníci vernisáží a výstav sa majú na čo tešiť. Vo štvrtok si v Bratislave môžete vybrať, či zájdete na otvorenie výstavy fotografií nemeckého autora Thomasa Hoepkera v SNG, alebo na inštaláciu Východzápad/Eastwest v Galérii médium pod kuratelou Ľuba Stacha. Stihnúť sa dajú aj obidve!


HUDBA TU V DOME
ŠTVRTOK 6. NOVEMBER
Skupina Tu v dome je okrem toho, že v nej hrá známy karikaturista Shooty, pozoruhodná aj svojím vytŕčaním zo všetkých škatuliek. Svoj nový album Neskorý zber kapela uvedie do života v bratislavskom kultúrnom centre A4 a zmes folku a alternatívnej hudby podporí aj množstvo atraktívnych hostí (Shina, Modré hory, Marián Jaslovský, Miro Lago a i…)


PÁRTY PENDULUM LIVE
ŠTVRTOK 6. NOVEMBER
Štvrtý a najprogresívnejší okruh Slovenského rozhlasu - Rádio_FM,  oslávi svoje narodeniny spolu s tímom festivalu Pohoda v bratislavskom PKO skvelým elektronickým večierkom. Načne ho domáci Foolk, pokračovať budú L Plus + MC Coppa, IM Cyber a Marek Minárik a hviezda večera – austrálsko-britská rytmická smršť s názvom Pendulum.


FESTIVAL ONE DAY JAZZ FESTIVAL
ŠTVRTOK 6. NOVEMBER
Jednodňový džezový festival, ktorého organizačnou dušou je slovenský bubeník Martin Valihora, je na pláne v ten istý večer ako Pendulum, ibaže v sále naproti. Valihora si zahrá naozaj schuti – najprv s klaviristkou Hiromi, a potom s rešpektovaným smooth-jazzovým gitaristom Lee Ritenourom. Predskakovať bude skupina Michala Bugalu.


OPERA SVÄTOPLUK
PIATOK 7. NOVEMBER
V rámci roka Eugena Suchoňa pripravila Opera SND v Bratislave premiéru jeho historickej opernej fresky Svätopluk. V obraze Svätopluka nám tvorcovia opery ponúkajú štúdiu panovníka túžiaceho po jednote svojej ríše a zároveň človeka, ktorý vo svojej snahe zlyháva. Režisérom predstavenia, podobne ako v prípade Krútňavy, je Juraj Jakubisko.


FESTIVAL PSYCHODELICZNY LOKATOR
SOBOTA – NEDEĽA 8. – 9. NOVEMBER
Prešovské kníhkupectvo Christiania v spolupráci s krakovským klubom Lokator pripravilo trojdňový festival, na ktorom svoje umenie predvedú výtvarní umelci, filmári, fotografi i hudobníci z Poľska. V sobotu zahrá poľská psychedelická skupina Bordo a v nedeľu bude mimo programu festivalu účinkovať duo Longital, ktoré takisto súvisí s Lokatorom.


TANEC VEĽKÁ TANČIAREŇ
SOBOTA 8. NOVEMBER
Na takmer storočnú tradíciu súboja bigbandov nadväzujú na Slovensku už pekných pár rokov nadšenci z orchestra Bratislava Hot Serenaders. Pod vedením kapelníka Juraja Bartoša sa Serenaders a Serenaders Sisters stretnú v neľútostnom súboji o nohy tanečníkov s Ondřejom Havelkom a jeho Melody Makers na parkete bratislavského PKO.


HUDBA DRUMWAVE
SOBOTA 8. NOVEMBER
A ešte raz A4 a experiment. Drumwave je sólový projekt bubeníkov Martina Vajgla (Vltava,
-123 Minut, Wanastowi Vjecy či Čechomor) a Klaudiusa Kryšpína (Pražský výběr a iné) a má za cieľ predstaviť úlohu bicích nástrojov v najrôznejších žánrových i výrazových premenách. Bubeníkov bude držať na uzde alebo možno poháňať klávesák Zdeněk Zdeňek.
.   

FESTIVAL ČESKOSLOVENSKÝ BEATFEST 2008
NEDEĽA 9. NOVEMBER
Pokus o rekonštrukciu slávnych Beatfestov z konca 60. rokov minulého storočia chystajú organizátori v pražskej Lucerne. Zahrajú popredné české kapely – Luboš Pospíšil & 5P, Radim Hladík & Blue Effect, Vladimír Mišík & ETC, Progres, Michal Prokop & Framus Five, ale po dlhom čase aj Collegium Musicum s Mariánom Vargom.


KINO QUANTUM OF SOLACE
James Bond sa vracia na plátna kín už po dvadsiaty druhý raz. Jeho motívom je smrť jeho lásky, nepriateľom teroristi snažiaci sa získať neobmedzenú moc nad zdrojmi vody v Južnej Amerike, ale aj vlastní nadriadení… Čo dodať?
Quantum of Solace (VB/USA, 2008)
Réžia: Marc Forster. Hrajú: Daniel Craig, Judi Dench, Olga Kurylenko, Giancarlo Giannini
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite