Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sako Cindy McCainovej

.elena Akácsová .časopis .ostatné

Že počasie ovplyvňuje výsledky volieb, to vie každý politický komentátor. Vie aj to, že nálady veľkej časti voličov viac ako názory kandidátov ovplyvňujú zdanlivo podružné veci — ako ich vystupovanie či vzhľad.

Že počasie ovplyvňuje výsledky volieb, to vie každý politický komentátor. Vie aj to, že nálady veľkej časti voličov viac ako názory kandidátov ovplyvňujú zdanlivo podružné veci — ako ich vystupovanie či vzhľad.
Dala by som však ruku do ohňa za to, že oblečením potenciálnych prvých dám Ameriky sa príliš nevzrušujú. A pritom je to také zaujímavé a dôležité! Pre komentátorov možno nie, ale pre voličky či pre metrosexuálnych voličov určite.
Celá záležitosť je o to zaujímavejšia, že ani jedna z nich nie je buchta bez vkusu a štýlu. Naopak, na rozdiel od predošlých obyvateliek Bieleho domu, kde bola jedinou žiarivou výnimkou Jacqueline Kennedyová, sa ani jedna z manželiek nebojí experimentovať a vymaniť sa zo železného pravidla obliekania prvých dám: nie príliš svetlé, nie príliš vypasované, nie príliš dekoltované, a nie príliš drahé.
Štyridsaťštyriročná Michelle Obamová citlivo mieša rôzne etnické štýly, drahé kúsky s dostupnejšími, nebojí sa výrazných farieb ani výmeny kostýmčeka za zvodnú sukňu s upätým rolákom a honosnými perlami.

O jedenásť rokov staršia Cindy McCainová sa síce drží viac kostýmov a štýlového oblečenia bohatých Američaniek, ale dokázala prekvapiť odvážnym sakom z kože či citrónovožltým nohavicovým kostýmom.
Na prvý pohľad je to remíza, ale už na druhý pohľad svojou uhladenosťou a nákladnejším oblečením pôsobí Cindy na bežných ľudí nedostupne. Naopak, Michelle nosí aj šaty, ktoré si môžu dovoliť aj obyčajné ženy, a už ich aj s veľkou radosťou nakupujú.
Všímavejší módni redaktori však upozorňujú, že záľuba pani Obamovej vo veľkých perlách, svetríkoch a puzdrových šatách, ktoré tak nápadne pripomínajú štýl Jackie O., pôsobí dosť vykalkulovane. A tiež že pani McCainovú videli u dvorného návrhára prvých dám Laury Bushovej a Hillary Clintonovej Oscara de la Rentu. Ale nakoniec nič nekúpila!
Znepokojuje ma to, lebo na rozdiel od módneho sveta, ktorý otvorene nadŕža Michelle, ja by som radšej videla v Bielom dome Cindy. Nie pre to moderné sako, ale pre nemoderné názory toho muža, ktorého si pred rokmi vzala za manžela.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite