Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

FESTIVAL FESTIVAL ŠTUDENTSKÝCH FILMOV
ŠTVRTOK –SOBOTA 30. OKTÓBER –1. NOVEMBER
V trenčianskom Artkine Metro možno zhliadnuť budúcnosť česko-slovenského filmu. Svoje najlepšie filmové pásy privezú študenti z Bratislavy a Prahy, Banskej Bystrice a Zlína. Bude sa súťažiť, aj len tak pozerať. Všetko otvorí pásmo Hanák, Havetta, Jakubisko, zahrá skupina Fru Fru, Bandaska Sound System. Toľko radosti! Info na www.lampart.sk.

HUDBA GOOD FOR COWS
PONDELOK 27. OKTÓBER
Dvojica amerických hudobníkov – bubeník Ches Smith a basista Devin Hoff, ktorí sú členmi postrockovej skupiny Xiu Xiu, sa vybrala na turné s vlastným projektom. Duo Good for Cows, ktoré zahrá na žilinskej Stanici,  sa pohybuje na území vymedzenom pojmami improvizácia, experiment a free-jazz. Čo je dobré pre kravy, je dobré aj pre vás!

DIVADLO ČARUGA
UTOROK – ŠTVRTOK 28. – 30. OKTÓBER
Nové bratislavské divadlo Meteor pripravilo na koniec októbra premiéru inscenácie s názvom Čaruga. Režisér Robert Csontos naštudoval s medzinárodným hereckým obsadením tragikomédiu o láske, vražde a slávnom jednookom zbojníkovi. Ako literárna predloha poslúžila novela chorvátskeho spisovateľa Ivana Kušana.

FESTIVAL GENIUS LOCI IV.
UTOROK – STREDA 28. – 29. OKTÓBER
Na programe štvrtého ročníka multimediálneho festivalu, ktorý sa koná v Levoči, sú prezentácie videoartu a experimentálnych filmov študentov AU v Banskej Bystrici, vídžejing, interaktívne inštalácie, hudba (Julo Fujak, Voice Over Noise) i multimediálne predstavenia. Súčasťou podujatia sú tvorivé dielne s americkými i slovenskými lektormi.

HUDBA JAZZ V HLAVE
STREDA – ŠTVRTOK, SOBOTA 29. – 30. OKTÓBER, 1. NOVEMBER
Bratislavský podnik Hlava XXII má niekoľko dní v týždni v ponuke okrem iného aj koncert kvalitných džezových kapiel. Tento týždeň sú na programe tri atraktívne mená – v stredu poľský spevák André Ochodlo so skupinou Jazzish vo štvrtok basgitarista Robert Vizvári so zoskupením Finally a v sobotu večer trio čechoamerického gitaristu Rudyho Linku.

TANEC HEXEN
ŠTVRTOK – PIATOK 30. – 31. OKTÓBER
Premiéru novej inscenácie pripravil súbor súčasného tanca Debris company. V bratislavskom nultom kultúrnom priestore A4 ju  zahrá súbor v choreografii S. Vlčekovej a D. Račeka, réžiu, hudbu a svetlá má na svedomí Jozef Vlk. Hexen je asociačná dráma o predávkovaní realitou a strácaní sa charakterov v labyrinte obyčajného života.

HUDBA MAGDALENA KOŽENÁ
ŠTVRTOK, NEDEĽA – 30. OKTÓBER, 2.  NOVEMBER
Špičková česká operná speváčka Magdalena Kožená sa počas najnovšieho medzinárodného turné zastaví aj v Košiciach a v Bratislave. Vo štvrtok v košickom Dome umenia a v nedeľu v bratislavskej Redute zaznejú piesne českých i svetových skladateľov. Koženú bude sprevádzať na klavíri škótsky interpret Malcolm Martineu.

HUDBA RALPH MYERZ & JACK HERREN BAND
PIATOK 31. OKTÓBER
Nórske trio Ralph Myerz & Jack Herren Band hralo pamätný koncert na jednej z minulých Pohôd a svojho času skoro zbúralo vysokoškolský klub Elam. Kapela, ktorej základom je silná rytmika, veselé melódie a svieža elektronika, sa chystá tretíkrát potešiť slovenských fanúšikov. Do kalendára si zapíšte piatok, Bratislava, Klub Za zrkadlom.

PÁRTY OLGA+JOZEF
PIATOK 31. OKTÓBER
Hudobné vydavateľstvo Olga + Jozef, priekopník techno hudby na Slovensku, oslavuje desiate výročie vzniku v Subclube pod bratislavskou hradnou skalou. Na slávnosti vystúpi nielen Oľgin a Jozefov syn Loktibrada, ale niekoľko hostí, medzi nimi i londýnsky projekt Regis + Ultra, kombinujúci dídžejskú produkciu a živé vystúpenie.

KINO MAX PAYNE
Je vraj iba zopár počítačových hier, z ktorých sa dá urobiť dobrý film. Medzi najhorúcejších kandidátov filmovej úpravy patrí temný príbeh policajta menom Max Payne, ktorý sa spojí aj s vrahyňou, aby sa mohol pomstiť svojim nepriateľom.
Max Payne (USA, 2008)
Réžia: John Moore. Hrajú: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Chris O´Donnell

KINO FUNNY GAMES U.S.
Funny Games USA je americký remake rakúskeho filmu z roku 1997, ktorý zaujal aj na filmovom festivale v Cannes. Režisér Michael Haneke urobil mrazivý obraz dnešnej brutálnej spoločnosti a na rozdiel od svojich hrdinov si k tomu nebral biele rukavice.
Funny Games U.S. (USA/VB/Fr., 2007)
Réžia: Michael Haneke. Hrajú: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt

KINO NÁŠ VODCA
Učiteľ gymnázia Rainer Wenger pripravil pre svojich žiakov interaktívne hodiny občianskej náuky, na ktorých sa snaží demonštrovať, že diktatúra môže fungovať kedykoľvek a kdekoľvek. Z experimentu sa však postupne stane neonacistická vlna...
Die Welle (Nem., 2008)
Réžia:Dennis Gansel. Hrajú:Jurgen Vogel, Frederick Lau, Christiane Paul
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite