Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Priama reč Lucie Piussi: Šimečka má, žiaľ, pravdu. A nielen o Bratislave

.lucia Piussi .časopis .osobnosti

Šimečka napísal krutý, ale pravdivý text o Bratislave. Hvorecký napísal krásnu a citovú reakciu. Ten najnebezpečnejší príspevok do diskusie priniesol Silvester Lavrík.

Priama reč Lucie Piussi: Šimečka má, žiaľ, pravdu. A nielen o Bratislave

martin M. Šimečka napísal vo svojom článku o Bratislave pravdu. Či sa nám to páči, alebo nie, Bratislava naozaj je „dobyté mesto, ktoré Slováci obsadili až po druhej svetovej vojne, keď z neho vypudili dve tretiny jeho pôvodných obyvateľov“. Naozaj platí, že „Bratislava je okupovaná dodnes“. A neviem, kto iný ako Slováci jej vnútil „svoje barbarstvo.“

Na Šimečkov nikoho nešetriaci článok prišla čarovná reakcia Michala Hvoreckého. Bola o to dojemnejšia, že krutý text spochybňoval tým najosobnejším vzťahom k Bratislave. Táto polemika bola dokonalá. Odohráva sa v nás súčasne. Nebolo čo dodať.

„Kým sa my Slováci, neprestaneme báť holej a krutej pravdy o svojej mentalite a o svojej vlastnej neochote spravovať veci verejné, nemôžme očakávať jej nápravu.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite