Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bridget Jones robí nové chyby

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Tretí film o Bridget Jonesovej nazvaný Dieťa Bridget Jonesovej rozhodne nie je prepadák. Nové pokračovanie o konskú dĺžku predstihlo všetky očakávania – i keď je pravda, že tie očakávania neboli a ani nemali byť prečo veľmi vysoké.

Bridget Jones robí nové chyby Pressfoto Cinemarkt Hoci je dnes Bridget Jones úspešnejšia, štíhlejšia a sebavedomejšia, aj na svoje 43. narodeniny je opäť sama.

tretia Bridget sa síce nevyrovná sviežosťou a prekvapivosťou prvému filmu z roku 2001 a určite výrazne neovplyvní celú jednu generáciu žien ani popkultúru, nie je však ani nevydareným upachteným pokusom ešte raz vyžmýkať peniaze z toho istého fóru, ako to bolo pri druhom filme z roku 2004 Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch.

V prvom rade je dobre, že predlohou filmu nie je tretia kniha Helen Fieldingovej Bridget Jonesová: Zbláznená do chlapa, v ktorej je hlavná hrdinka päťdesiatročná dobre zabezpečená vdova po Marcovi Darcym s dvoma deťmi. Síce nemusí pracovať, ale celý deň prefláka v zúfalstve, ako veľa toho musí stihnúť, pritom jej jedinou „prácou“ je písanie filmového scenára, len aby mohla o sebe povedať, že je scenáristka. Stále rieši svoju váhu a nepodstatné veci, rozhodne nezostarla a nezmúdrela tak príjemne a dôstojne ako jej filmová verzia.

sebavedomejšia a stále sama

Film sa odpichol od iného námetu. Ten Helen Fieldingová rozvíjala ešte pred treťou knihou v stĺpčekoch pre Independent v rokoch 2005 - 2006. Hrdinka tam naďalej striedavo chodila s bohémskym Danielom Cleaverom (vo filme ho hral Hugh Grant) a s Marcom Darcym (Colin Firth), až napokon otehotnela a porodila syna. Hugh Grant odmietol v tomto nadstavovanom príbehu hrať a aj ostatní herci súhlasili s tretím pokračovaním, až keď sa pôvodný scenár Fieldingovej kompletne prepísal. Réžie sa ujala Sharon Maguire, ktorá robila aj prvý film. (Kniha napísaná podľa filmu by sa mala začať v angličtine predávať v októbri.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite