Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pod lupou Petra Zajaca: Bezcitná spoločnosť

.peter Zajac .časopis .klub

Nechcem liať olej na oheň rozhorčenia ani jatriť rany. Prípad resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante vo mne vyvoláva skôr otázky: Aké budú ďalšie osudy zariadenia s ďaleko najväčším počtom detí na Slovensku? Čo bude s deťmi?

Pod lupou Petra Zajaca: Bezcitná spoločnosť Matúš Zajac

v akom stave sú ostatné zariadenia? Aké dôveryhodné sú výpovede detí, liečiacich sa z drogovej závislosti a ich rodičov? Ide o liečbu alebo resocializáciu? Aká je reálna kvalifikácia tých, čo sa o deti starajú? Ako deti poškodzujú necitlivé zásahy médií? Koľko z tej náhlej angažovanosti polície, súdov, pracovníkov ministerstiev a politikov je len zásterkou za neriešenie veľkej politickej a ekonomickej korupcie? Ako dopadá na všetky zúčastnené strany situácia na pomedzí tabu, na hranici dovoleného a nedovoleného?

O citlivosti alebo znecitlivení spoločnosti vypovedá najviac práve to, ako si vie poradiť s problémami tých najslabších. Pretože v našom svete sa nestretávame len s tými, čo sa presadzujú silou, ale aj s deťmi, nevládnymi a starými, s telesne a duševne postihnutými.

„O citlivosti alebo znecitlivení spoločnosti vypovedá najviac práve to, ako si vie poradiť s problémami tých najslabších.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite