Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(20. – 26. 10. 2008)

.do pozornosti
(20. – 26. 10. 2008)

FESTIVAL EKOTOPFILM 2008
PONDELOK – PIATOK 20. – 24. OKTÓBER
Medzinárodný filmový festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji má pred sebou tridsiaty piaty ročník. Tentoraz sa uskutoční v bratislavskom Auparku, kde uvidíte nielen súťažné filmy na ekologické témy, ale aj sprievodné prednášky a diskusie či nesúťažnú prehliadku najlepších snímok z uplynulých ročníkov pod názvom Top Film 2004 – 2007.

VÝSTAVA PODOBY VIERY
STREDA 22. OKTÓBER
Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika v spolupráci s Nitrianskou galériou v Nitre organizuje výstavu fotografií Matúša Zajaca s názvom Podoby viery. Fotograf .týždňa Matúš Zajac sa viere a náboženstvám venuje dlhodobo, pričom jeho pohľad na túto tematiku je netradičný. Kurátormi výstavy, ktorá potrvá do konca novembra, sú Marta Hučková a Frantisek Mikloško.

PÁRTY BUDAPEST REVOLUTION
ŠTVRTOK 23. OKTÓBER
Netradičnú oslavu výročia protisovietskej vzbury z r. 1956 pripravil Kultúrny inštitút Maďarskej republiky. V bratislavskom Subclube sa stretnú vnuci maďarských bojovníkov i ruských okupantov, moskovská skupina Deti Picasso a maďarské dídžejsko-hudobnícke zoskupenie Goulash Exotica, aby si symbolicky podali ruky prostredníctvom hudby.

DIVADLO NOSOROŽEC
ŠTVRTOK 24. OKTÓBER
Prešovské Divadlo Alexandra Duchnoviča prichystalo na koniec októbra premiéru hry Eugèna Ionesca s názvom Nosorožec. V dramaturgii a preklade Valerija Kupku a v réžii Rastislava Balleka uvidíte varovný príbeh o postupnej premene ľudí na nosorožcov prostredníctvom lživosti jazyka a odľudšťovania človeka v totalitnom režime.

FESTIVAL ALLTHATDŽEZ
ŠTVRTOK – SOBOTA 23. – 25. OKTÓBER
Počas troch večerov a nocí bude patriť bratislavský NuSpirit Bar rôznym elektronickým odnožiam džezu. Na druhom regulárnom ročníku festivalu Allthatdžez vystúpia ako dídžeji rezidenti Kinet a Magálová, ale aj Tom Wieland, Karl Injex a Dom Servini, naživo zahrajú japonské hviezdy Sleepwalker či nádejné francúzske zoskupenie The Dynamics.

DIVADLO PRÍBEH ULICE
PIATOK – SOBOTA 24. – 25. OKTÓBER
Bratislavské divadlo Aréna naplánovalo prekvapenie v podobe hiphopového muzikálu. Nového Rómea a Júliu zo sídliskovej ulice na divadelné dosky dostane režisér Nikita Slovák, choreografiu má na starosti Milan Kerekeš z tanečnej skupiny Jumbo a hudbu spáchal Opak z A.M.O. Že toto je ten správny smer, tak tomu, brácho, ver!

HUDBA TARJA TURUNEN
PIATOK – SOBOTA 24. – 25. OKTÓBER
Tarja Turunen, bývalá speváčka skupiny Nightwish, to so svojou sólovou dráhou myslí naozaj vážne. Pri treťom kole európskeho turné k mimoriadne úspešnému albumu My Winter Storm sa zastaví aj na Slovensku – v piatok si môžete jej soprán naplno vychutnať v bratislavskej Sibamac Aréne a v sobotu v košickej športovej hale Cassosport.

TANEC VTÁK OHNIVÁK
PIATOK – SOBOTA 24. – 25. OKTÓBER
Bratislavské tanečné divadlo uvedie v obnovenej premiére v Heineken Tower Stage v Bratislave inscenáciu Vták Ohnivák. Režisér a choreograf Ján Ďurovčík spravil na hudbu Igora Stravinského totálne tanečné predstavenie s prvkami činohry. A čo robia gumáky na nohách tanečníkov? Symbolizujú začarovanú krajinu a zviazané myslenie ľudí.

HUDBA SLNKO NA CESTÁCH
PIATOK – SOBOTA 24. – 25. OKTÓBER
Dve skupiny z vydavateľstva Slnko Records potešia mimobratislavských fanúšikov počas víkendu. Longital sa v piatok zastaví s novým programom v prievidzskom Diwadle a v sobotu na žilinskej Stanici, Noisecut príde v piatok do novozámockého Clubu no. 3 a v sobotu aj s Pudingom pani Elvisovej obráti hore nohami Kulturák v Hruštíne.

FESTIVAL BRATISLAVSKÉ JAZZOVÉ DNI
PIATOK – NEDEĽA 24. – 26. OKTÓBER
Obľúbené „džezáky“ sa aj v tomto roku rozhodli expandovať do rôznych miest Slovenska. Okrem materského festivalu, ktorý sa bude konať od piatka do nedele na tradičnom mieste v bratislavskom PKO, sú na pláne aj piatkový koncert v Žiline a dva sobotňajšie – v Komárne a v Košiciach. Podrobný program festivalu nájdete na stránke www.bjd.sk
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite