Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA KONFRONTOVAŤ našu tradíciu so svetovou špičkou; TREBA ŽIŤ divadlom v Senci; TREBA OTVORIŤ dvere do SND; TREBA DISTRIBUOVAŤ dokumenty na akademickú pôdu; TREBA SA POZERAŤ V TELKE O mŕtvych len pravdivo

TREBA KONFRONTOVAŤ
našu tradíciu so svetovou špičkou

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme spovedali etnomuzikologičku Janu Belišovú, ktorá bude v piatok prednášať o hudbe a piesňach slovenských Rómov na konferencii v rámci World Music Festival Bratislava. Jej prednáška bude plná video ukážok, ktoré počas výskumov v rómskych osadách zaznamenával Marek Šulík. Festival, o ktorom píše aj Vlado Potkan Potančok na strane xxx, by mal byť miestom konfrontácie našej hudby vychádzajúcej z folklóru so svetovou špičkou po hudobnej a odbornej stránke. Popri koncertoch a medzinárodnej konferencii sú pripravené tanečné a hudobné workshopy, verejná diskusia, detský program. Medzi hlavné ťaháky festivalu patria Zohar Fresco & Christos Barbas, domáci Balkansambel a z mladších Mojše Band.
worldmusicfestival.sk

TREBA ŽIŤ divadlom v Senci

Slnečný festival je prehliadka bábkového divadla, divadla pre deti, pouličného aj pohybového divadla, nového cirkusu – žonglovania, akrobacie, hudby a tanca v zákutiach mesta Senec pri Slnečných jazerách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite