Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kreslo pre Františka Mikloška: Na svet padá mrak zla

.františek Mikloško .časopis .osobnosti

Každý deň počúvame o nezmyselnom vraždení. Samovražedné útoky a výbuchy náloží v Iraku, opakované streľby v Amerike, masaker s kamiónom vo Francúzsku, vraždenie v Afrike. 

Kreslo pre Františka Mikloška: Na svet padá mrak zla

rast zla má podobu špirály. Jeho dôsledky popísal Nikolaj Berďajev v knihe Pramene a zmysel ruského komunizmu. O fenoméne revolúcie píše: „Zmysel revolúcie je vnútornou apokalypsou dejín... V našom hriešnom, zlom svete sa vždy nahromadí mnoho zla, mnoho jedu, dochádza v ňom vždy aj k procesom rozkladu... Vtedy je nevyhnutný súd nad spoločnosťou, vtedy sa na nebesiach stanoví nevyhnutnosť revolúcie.“

Tolstoj napísal: „Keď sa ľudia spoja a začnú páchať zlo, je povinnosťou iných ľudí, aby sa tiež spojili a začali konať dobro.“

Zlo je vynachádzavé a inteligentné. Keď prestávajú fungovať ruksaky s náložami, príde šialenec, ktorý začne zabíjať ľudí kamiónom. Bezpečnostné sily ukazujú, že nie je v ich moci úplne zabrániť tomuto pustošeniu. A voči takto premysleným atentátom sa bude ťažko brániť konzumom a vysokou životnou úrovňou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite