Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nebojte sa!

.christoph Schönborn .časopis .osobnosti

Európu obchádza strach. Kedy dôjde na ďalší atentát? Kde zas udrie terorizmus? Ako sa chrániť pred páchateľmi bez zábran, ktorí seba a ak sa dá, aj čo najviac iných vyhodia do povetria? Kto ešte komu dôveruje?

Nebojte sa! Natália Ložeková

akýkoľvek kufor, čo niekde osamotene len tak leží, by mohol obsahovať výbušninu. Každý človek, ktorý vyzerá trochu cudzo, vzbudzuje podozrenie. Nijaká dovolenková lokalita sa už nezdá bezpečná. Stavy polície čoraz viac narastajú. Mnohé miesta sú strážené prísnejšie. A napriek tomu všetci dobre vieme jedno: Neexistuje ani totálna kontrola, ani úplná bezpečnosť.

Čo robiť proti strachu, ktorý napriek všetkému úsiliu pretrváva? Ježiš má na tento strach jasný recept, ktorý zaiste nie je jednoduchý. Navrhuje nám vytvoriť si „zoznam priorít“: Čo je pre teba najdôležitejšie v živote? A čo je druhé najdôležitejšie? Čo naozaj nie je až také dôležité, aby si si tým musel lámať hlavu? Veď práve obavy, ktoré nami lomcujú, nás stavajú pred otázku: Z čoho máš strach? Čoho sa obávaš najviac? Ako sa nám podarí prekonať strach?

„Ježiš dáva dva dôležité návody, ako sa zbaviť strachu.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite