Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veľká júlová socialistická revolúcia

.ján Štrasser .časopis .klub

Uhorková sezóna je zabijak médií i publicistov. Myslím, že exkluzívny rozhovor Štefana Hríba s Borisom Zalom (.týždeň 30/2016) má na svedomí práve ona. (A tým pádom aj tento text.)

Veľká júlová socialistická revolúcia Matúš Zajac

inak si ten rozhovor (navyše s priam hollywoodskou fotkou na obálke) neviem vysvetliť, keďže aktuálna politická bezvýznamnosť „otca zakladateľa“ strany Smer je evidentná. Otázky sú síce na telo (podnikateľský biznis posvätený stranou, korupcia a klientelizmus na najvyššej úrovni), no odpovede vykazujú dojímavú zhodu pána europoslanca s tými notoricky známymi tromi japonskými opicami, z ktorých jedna si zakrýva oči, druhá uši a tretia ústa. (Čo mu však nebráni hovoriť o Paškovi ako o „Paľovi“ a o Širokom ako o „Ďurovi“).

Iste, v dlhom rozhovore sa dajú nájsť stopové prvky kritickosti voči súčasnému stavu rodnej strany. Povedzme vo výroku: „Ak by sa teda mal Smer zachrániť, ak by mal ostať sociálnou demokraciou, musí sa vymeniť väčšia časť politickej garnitúry, ktorá dnes udáva tón.“ (Problematická je akurát premisa výpovede: myslí si dnes vôbec niekto, že Smer je sociálnou demokraciou?)

Čo vlastne otca zakladateľa po toľkých rokoch straníckej lojality primalo dať kvázi kritický rozhovor azda najkritickejšiemu médiu voči Smeru?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite