Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Samovražda jednotky samovrahov

.juraj Malíček .časopis .film

Jeden z najočakávanejších filmov tohto roka, Jednotka samovrahov, sa štvrtého augusta konečne dostal do svetových a slovenských kín. A čím boli očakávanie väčšie, tým je výsledok horší.

na klišé, floskuliach, predsudkoch, stereotypoch, a tak vôbec, je najsmutnejšie, že zväčša skutočne platia. Napríklad sa stalo pravidlom, že čím lepšie, silnejšie, výraznejšie, pútavejšie, intenzívnejšie má film trailery, tým sa výsledný celok zdá potom horší. Ba vlastne nie, nejde o zdanie, ale o holý fakt, ktorý navyše nemusí byť dôsledkom príliš veľkých očakávaní, alebo príliš vysoko nastavenej latky, ale jednoducho pramení z toho, že ktosi, režisér, producent, PR oddelenie nedodrží princíp miery a už do traileru nasúka všetko.

Keď potom divák uzrie celé dielo, vidí vlastne znova trailer, akurát so všetkou tou vatou natlačenou medzi jednotlivé atraktívne sekvencie, a tak sa prirodzene nudí. A to si ešte pred dvoma hodinkami myslel, že film s takým dokonalým trailerom sa ani nedá pokaziť. Dá, a veľmi, a Suicide Squad, respektíve Jednotka samovrahov je toho dokonalým príkladom.

Záporáci sú viac, a netvrdia to len milovníci bondoviek a fanúšikovia Johna McEnroa, ale i všetci tí skvelí veľkí charakteroví herci, ktorí záporákov hrávajú v umeleckých filmoch a na divadle. Lebo záporáci nie sú len zlí, ale zväčša majú aj víziu a cieľ, zaujímavejšie sa obliekajú, a vôbec, nie sú limitovaní všetkým tým, čo musia robiť slušňáci. A ak toto platí niekde viac, ako kdekoľvek inde, tak v komiksoch, nie nadarmo sa vraví, že arcidobrák je len taký veľký, akého veľkého má arcilotra. Batman by mohol rozprávať, a Superman, a Spiderman a vôbec, ktokoľvek, kto kedy pocítil potrebu nasúkať sa do priliehavého overalu a vypointovať svoj kostým spodnou bielizňou navrchu. Záporáci slipy na teplákoch nenosia, ak, tak priliehavé miniatúrne gaťky na sieťkované pančušky a vtedy ide o doktorku Harley Quinovú, psychiatričku zaľúbivšiu sa do Jokera, na ktorú je radosť sa dívať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite