Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Svetová možnosť

.brat Filip .časopis .osobnosti

V dvojmiliónovom dave zhromaždenia kresťanov sa dajú vždy pobadať nejaké pozoruhodnosti. Ja som si na Svetových dňoch mládeže v Krakove všimol túto.

Svetová možnosť Natália Ložeková

po sektore kňazov chodila od skorého rána akási žena oblečená do františkánskeho habitu bez kapucne, asi Američanka, s veľkým transparentom, na ktorom stálo: „Please, Holy Father Francis: Institute the Feast Solemnity of God Father“ (Svätý otec František, ustanovte, prosím, slávnosť Boha Otca).

Divné, vravím si. Zas niekto našiel nepokrytú medzierku v liturgických sláveniach a rozhodol sa s tým niečo po svojom urobiť? A zas má byť františkánske hnutie nejako pri tom? Žena, zrejme členka tretieho rádu svätého Františka, pobehuje hore-dolu s transparentom vyšponovaným na troch rúčkach z metly.

„Nech sa teda páči, krikľúni, vyjdite zo zákopov s vysúkanými rukávmi a niečo pre tú cirkev urobte!“

Najprv sa pristaví pri dobrovoľníkoch v modrých tričkách, že by tam chcela stáť. Oni vravia, že nemôže a nech ide nabok. Odtiaľ ju televízne štáby posielajú preč, lebo im zavadzia vo výhľade kamier.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite