Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dobrý primátor spája

.časopis .týždeň doma

S predsedom predstavenstva Slovenské liečebné kúpele Turčianske Teplice, a. s., Mikulášom Trstenským.

S predsedom predstavenstva Slovenské liečebné kúpele Turčianske Teplice, a. s., Mikulášom Trstenským.


.kúpele podporovali vo volebnej kampani Michala Sygúta, a teraz mu neviete prísť na meno. Čo sa zmenilo?
Ťažko povedať, či sme niekoho podporovali. Mali sme záujem, aby primátor, nech je to ktokoľvek, priniesol do mesta peniaze. Aby tam bolo pekné námestie a park, čo nám z hľadiska našich klientov leží na srdci najviac.

.prečo ste sa však „posekali“ pri projektoch na eurofondy?
Projekt sme pripravili s pánom primátorom a poslanci ho dostali až v konečnej verzii vlani v decembri. Výrazne ho podporili. Pri prvom hlasovaní všetkými trinástimi hlasmi, pri druhom jedenástimi. Nejde o problém kúpeľov a samosprávy, ale trojuholník medzi nami, poslancami a primátorom. Ten nám v jednej chvíli povedal, aby sme šli svojou cestou, že mesto si pôjde svojou. Všetko sa to začalo „babrať“, keď do januára 2008 nezvolal pracovnú komisiu, ako mu to uložilo zastupiteľstvo. Predtým som sa s ním stretol na tému výberu dodávateľa. Trvali sme na internetovom výbere bez možnosti ovplyvnenia, on ho však chcel vyberať sám. Ustavične hľadal dôvody, aby to nepodpísal.

.primátor hovorí o zmluvách nevýhodných pre mesto...
Sám ich však v decembri 2007 predkladal zastupiteľstvu. Zhodou okolností som bol osobne pri tom. Presne si pamätám, že ich predložil ako dobré, s tým, že treba dotiahnuť maličkosti.  A tie sa potom „nafúkli“.


.primátor hovorí aj o personálnom prepojení medzi generálnou riaditeľkou kúpeľov a jej manželom, architektom, ktorý vyhral súťaž.
Na výber architektov bola vyhlásená verejná súťaž, na ktorej sa zúčastnili traja uchádzači. Primátor vymenoval výberovú komisiu, zloženú zo zamestnanca mestského úradu, poslanca a hlavného architekta mesta. Tá vybrala víťaza súťaže. Členkou komisie mala pôvodne byť aj generálna riaditeľka kúpeľov, ktorá sa však členstva v nej dobrovoľne vzdala.

.nie je trápne, že primátor má dnes zákaz ísť do kúpeľov, pretože údajne neuhradil vstupné vo výške asi 300 korún?
Pýtam sa, kedy pán Sygút vystupuje ako občan a kedy ako primátor. Podľa uznesenia predstavenstva kúpeľov neplatičom a dlžníkom kúpeľov neposkytujeme služby do momentu uhradenia starých záväzkov. Občan Sygút sa bol spolu s dvoma dámami, ktoré pozval, čo dosvedčia niekoľkí svedkovia, 6. februára 2008 ráno kúpať v SPA & Aquaparku. Za vstup nezaplatili a k dnešnému dňu nebola uhradená ani faktúra, ktorú sme mu zaslali vo februári 2008. Ak tam bol občan Sygút ako primátor, tak je to dlh mesta. Keď bol potom slušne upozornený zamestnankyňou recepcie, aby opustil priestory Liečebného domu Veľká Fatra, vyjadril sa, citujem: „až keď za mňa zaplatíte môj účet“. Takže občan Sygút, ktorý má ročný  príjem skoro milión ročne, si necháva platiť svoje účty od recepčnej, ktorá má hrubý príjem  približne pätnásťtisíc mesačne. A tá to za neho zaplatila. O čom to svedčí?

.viete si napriek všetkému predstaviť odblokovanie komunikácie s primátorom?
Dobrý primátor spája. Nejde do konfliktu s najväčším investorom a zamestnávateľom v meste a celým zastupiteľstvom. Jeho bezdôvodne oneskorené rozhodnutia prijaté po uplynutí zákonom stanovených lehôt a stavebných povolení nám spôsobujú nemalé ujmy. Napríklad kúpeľný dom, ktorý staviame, mohol byť hotový o tri mesiace skôr.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite