Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA SPOMÍNAŤ bez nostalgie na televíziu; TREBA NAHLIADNUŤ do sveta nevidiacich; TREBA SI VYCHUTNAŤ pátos v divadle; TREBA ROZHÝBAŤ vlastné kosti vo Východnej; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Spaghetti klasika

TREBA SPOMÍNAŤ
bez nostalgie na televíziu

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám herec Richard Stanke dal tip na seriál Fetiše televízie v RTVS. Po dvoch sériách Fetišov socializmu sa tvorcovia zamerali na televízne retro. „Načítaval som tam komentár, a v jednom diele o detských hviezdach som aj účinkoval. O socialistickej minulosti sa často hovorí s úsmevom, ale všetci vieme, že tých 40 rokov to až taká úsmevná prechádzka nebola.“ Prvé tri diely (bratislavské pondelky, detskí hrdinovia a televízne postavičky) už boli odvysielané, tento piatok (21.30) a sobotu (15.50) uvidíte, ako sa vyrábalo Spravodajstvo STV pod vedúcou úlohou strany. Ďalšie diely ponúkajú spomienky na televízne hlásateľky, GBS či program Vtipnejší vyhráva.
www.rtvs.sk

TREBA NAHLIADNUŤ
do sveta nevidiacich

Memonik je slovenská hmatová spoločenská hra, ktorú môžu hrať vidiaci i nevidiaci ľudia. Ľudia bez zrakového hendikepu hrajú pomocou škrabošiek.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite