Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pod lupou Jána Štrassera: Smerexit? A čo po ňom?

.ján Štrasser .časopis .klub

Pred týždňom na tomto mieste písal Peter Zajac o nezastaviteľnej miere rozkladu niektorých slovenských vlád. „Druhá vláda Mikuláša Dzurindu dosiahla úplnú závislosť od ,nezávislých poslancov´ po vyše troch rokoch a vláda Ivety Radičovej nezastaviteľnú mieru rozkladu po takmer dvoch rokoch. Tretej vláde Roberta Fica to trvalo len sto dní.“

Nezastaviteľná miera rozkladu je pekný zvrat, no obávam sa, že tá nezastaviteľnosť bude trvať ešte dlho. Na pád Vladimíra Mečiara sme si museli počkať do volieb v roku 1998. Podarilo sa, ťažko a natesno, ale predsa. A pritom podmienky odmietnuť mečiarizmus s jeho spoločenskou, ekonomickou i právnou zvrátenosťou a zastaviť prepad do čiernej diery Európy boli neporovnateľne lepšie ako dnes! Pred dvadsiatimi rokmi sa proti Mečiarovi sformovala silná a spočiatku aj jednotná demokratická opozícia – konsolidované KDH, hodnotovo pevná Demokratická strana, áno, aj Demokratická únia, v podstate heterogénna zostava odídencov z HZDS a SNS.

V tvrdej politickej opozícii stáli aj naši Maďari.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite