Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Živý mŕtvy muž

.peter Schutz .časopis .týždeň doma

Smer dobehol jeho najväčší škandál a najťažšia dilema: Podržať či obetovať ministra vnútra? Také či onaké rozhodnutie bude pritom mať veľmi dlhý dosah na budúcnosť politiky.

Vecne, samozrejme, nie je čo riešiť. Prevzatie podielu vo firme od daňového podvodníka, ktoré minister utajoval, hoci opozícia (dokonca formou parlamentnej schôdze) a i verejnosť sa na ich vzťah explicitne pýtali, je dosť na odstúpenie člena vlády. A to ešte i keby bankový prevod a „pôžičku“ 260-tisíc eur neozvláštňoval zástup ďalších podozrivých okolností.

Ale ozvláštňuje.

Napríklad vážna indícia, či tých 260-tisíc nie je iba fiktívna pôžička, ktorá zakrýva iný účel platby – čo je ďalší dôvod na odstúpenie. Áno, tu stačí indícia. Aj keby totiž bola stopa falošná a Kaliňákovi krivdila, s podozrením takéhoto kalibru, ktoré už zdieľa významná časť politickej verejnosti, jednoducho minister vnútra nemôže fungovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite