Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ľubica Hustá: Nočný život je môj šport

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Minulý týždeň sa skončil Bratislava Design Week ale jeho riaditeľka, kunsthistorička Ľubica Hustá, si teraz rozhodne nemôže vyložiť nohy na stôl a oddychovať. Nasleduje deinštalácia, upratovanie a fakturácia. A bežná práca v Českom centre.

Ako dieťa som chcela byť kriminalistka, archeologička, lekárka.

Čítala som Schliemana a Pána Tragáčika, a z toho to akosi vyplynulo. Ale stále som inklinovala k výtvarnému umeniu, architektúre, kultúre, zaujímali ma dejiny, hoci som chodila na obyčajné gymnázium a rodičia neboli výtvarníci, ale bola som obklopená knihami a snažili sme sa cestovať za pamiatkami. Kunsthistória bola prominentným bratislavským odborom, všetci mi tvrdili, že sa tam nedostanem. Ale prišla práve revolúcia, tak som sa revolučne rozhodla, že to skúsim. Už ku koncu štúdia som sa začala profilovať smerom k dizajnu. Najprv k jeho histórii, ale postupne som zistila, že aj súčasná scéna je veľmi zaujímavá, len sa nemá kde prezentovať v takej forme, ako to poznám z mojich ciest do zahraničia. Tak sme s dizajnérkou Sylviou Jokelovou vyskúšali zorganizovať festivalový víkend dizajnu a postupne sa to rozrástlo do veľkej týždňovej akcie.

Najradšej oddychujem na gauči.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite