Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doba a súmrak Kaliňáka

.peter Schutz .časopis .týždeň doma

Po Piešťanoch a Váhostave je Bašternák tretí megaškandál Smeru s potenciálom zamávať stranou a meniť jej budúcnosť. Zdanlivo a nedávno ešte nezraniteľne sa javiaci minister vnútra síce ešte nie je na kolenách, ale trafili ho na najcitlivejšom mieste. 

Doba a súmrak Kaliňáka Natália Ložeková

Hoci vláda nad silovým rezortom dáva Kaliňákovi zásadne vyššie šance na prekonanie krízy, než mal Paška, isté je toľko, že sa začal úpadok jeho vplyvu bez možnosti návratu do pozície, v ktorej pätnásť rokov bol. Teda nespochybniteľnej dvojky Smeru za Ficom.

Iste, zvonka nedovidíme na všetky zdroje, informácie a konexie, ktoré môže Kaliňák mobilizovať na svoje vzkriesenie. Fico, akcionárske pozadie i vnútorná konkurencia však zaiste minimálne tušia, že Bašternák ho stigmatizuje tak, že v prvej línii je už Kaliňák chodiacim rizikom. Dá sa namietnuť, že počkajme na prvé prieskumy dôveryhodnosti, avšak napríklad výrok o „dobe analógovej a svete kešu“, ktorý vraj panoval v roku 2012 (!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite