Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej

.dorota Nvotová .časopis .osobnosti

Práve prechádzam tunelom Branisko. Je to trochu klaustrofobický pocit, predstava, že je nado mnou niekoľko tisíc ton skál a

Práve prechádzam tunelom Branisko. Je to trochu klaustrofobický pocit, predstava, že je nado mnou niekoľko tisíc ton skál a hliny. Laptop žiari na celú dodávku a ja klepem do klávesnice len po hmate. Kapela počúva rádio, pozoruje zlé počasie a konštatuje, že je tu ako v Írsku.
Presúvame sa z Prešova do Popradu. Moja prvá koncertná šnúra. Začali sme koncertom v Banskej Bystrici a zatiaľ všetko napovedá tomu, že turné bude radostné. Najviac ma zatiaľ prekvapili predkapely. Bystrickí Trucki zahriali publikum v maličkom klube 77 svojou avantgardnou tvorbou. Klávesák sediaci na zlatom záchode, všade na pódiu boli prítomné štýlové dekorácie v podobe napríklad vtáčej klietky či starého písacieho stola.
Spevák sedel v zebrovanom kresle a jeho temný prejav ma celkom zaujal. Včera v Prešove som si konečne vypočula skupinu Cirkus, kde hrá  Tomi Okres a Viktor Špak. Veľa som o nich predtým počula a ich koncert ma nesklamal, práve naopak. Klub Bizarre v Prešove bol narvaný a neónové svetla dráždili oči aj nervy. Prvýkrát sa mi stalo, že som počas hrania kukala telku. Počas prvej pesničky som si všimla dvoch boxerov, ako sa márujú v telke zabudovanej do steny neďaleko pódia. Až som začala zrýchľovať, keď som sledovala ranu za ranou. Po druhej veci to, našťastie, majiteľka klubu vypla. Ani neviem, ako sa skončil zápas. Ale viem, ako sa skončil koncert. V sále bolo dusno, pridávali sme a ja som na svojej prvej šnúre v živote mala pocit, že možno to aj má zmysel. K šnúre vždy patria aj rozhovory v lokálnych rádiách. V rádiu One v Banskej Bystrici majú nafukovacieho Homera Simpsona, do ktorého môžete boxovať a kopať a on auká a stoná. Medzi vstupmi, keď hral James Blunt, som to natierala Simpsonovi, pričom Bluntova hudba ma podvedome a vhodne dráždila. A potom sme spolu s moderátorom rádia usúdili, že moja šnúra sa odohráva väčšinou v malých útulných klubíkoch, na margo čoho som ju nazvala len koncertným špagátikom. A tak sa za uplynulé tri dni špagátik natiahol z Bystrice do Prešova a dnes do Popradu. Ešte ma čaká štrnásť kocertov. Srdečne vás pozývam.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite