Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pražská Krymská

.denisa Gdovinová .časopis .lifestyle

Je to ako celý festival Pohoda na jednej dlhej ulici. Prídete predpoludním, tlačíte sa medzi mamičkami a kočíkmi. Prídete podvečer a je to ešte horšie. Pri každom zapadnutom repráku stojí dosť ľudí na to, aby úplne zablokovali ulicu. 

A v jej prázdnejších častiach pobehuje bláznivý mladík, na chrbte má reprák, z ktorého hrá Amy Winehouse a berie okoloidúce dievčatá do tanca. Jednodňový festival Korso Krymská sa tento rok odohral štvrtýkrát a ukazuje, ako postupne čoraz viac Pražanov prepadá ošiaľu tejto na prvý pohľad nevábnej ulice.

Krymská bola pred pár rokmi strašidelné miesto, postrach mestskej časti Vršovice. Herne, nočné bary a „zastavárny“ dodali ulici kriminálnu povesť. Slušní ľudia sa jej vyhýbali a nájmy klesali. V roku 2010 tu zavrelo svoju pobočku vychytené pražské kníhkupectvo a kaviareň Shakespeare and Sons a presunuli sa viac do centra.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite