Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľubo Burgr: Nemám učiteľa, ale mám youtube

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Ľubo Burgr je spolutvorca a spoluinterpret inscenácie Extrakty a náhrady divadla SkRAT, ktorá na festivale Nová dráma 2016 získala Grand Prix aj Cenu bratislavského diváka. Pritom skladá hudbu, opery a hrá na husliach v Požoň Sentimental.

Inscenácia Extrakty a náhrady vznikala v skúšacom procese rok.

Pri kolektívnej tvorbe má na výsledku každý nejaký podiel. Nakoniec však nie je dôležité, kto čo priniesol, ale aký je výsledok. Mojou nepísanou úlohou je, aby sa to celé nerozpadlo a premiéra nakoniec bola. Je to jedna z funkcií, do ktorých som bol dotlačený. Mám na starosti súbor, som štatutárom v A4-ke, vybavujem maily, riešim sťažnosti, sledujem, či už sú dvere úplne vylomené, alebo ešte nie. Keďže sme sčasti závislí od grantov a stále nevieme, či dôjdu, alebo nie, aby sme mohli od januára fungovať, musíme si požičiavať a tiež zvažovať, čo treba vyplatiť hneď a čo počká. Ja som vyštudoval konzervatórium a VŠMU, a netušil som, že raz budem musieť robiť aj účtovníctvo, ale nakoniec som zistil, že keď robíte veci poctivo, tak aj to účtovníctvo je jednoduché. Preto sa to tak volá, nie?

Neviem, či je to vekom, ale méty mi ubúdajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite