Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Košice sú nový impulz

.filip Olšovský .časopis .rozhovor

Od roku 2009 šéfuje filmovému festivalu Art Film Fest. Tento rok však patrí v jeho práci k tým výnimočnejším – Peter Nágel s festivalom absolvuje sťahovanie cez pol Slovenska a musí čeliť aj konkurencii bývalého kolegu, ktorý si v Trenčianskych Tepliciach zorganizoval vlastnú prehliadku filmov.



keď som v redakcii spomínal, že budem písať o Artfilme, padla otázka, o ktorom – či o tom skutočnom, alebo o tom podujatí, ktoré v Trenčianskych Tepliciach organizuje váš bývalý kolega pán Hledík. Stretávate sa s takýmto postojom často?

Dúfam, že tá otázka je zámerne položená takto, lebo existuje len jeden Art Film Fest. Uvedomujem si však, že takýmto reakciám sa nedá vyhnúť. Vnímam rôzne komentáre na sociálnych sieťach, podľa ktorých ten festival Trenčianskym Tepliciam niekto „ukradol“ a my sme sa prostredníctvom primátora Rašiho spojili so Smerom. Ale pravda je celkom iná. Presídlenie Art Film Festu nebolo rozhodnutím jedného roka a už vôbec nebolo dôsledkom nejakých osobných záležitostí. Otázkou odchodu z Trenčianskych Teplíc sme sa zaoberali niekoľko rokov. Už dávnejšie sme si uvedomili, že sú len dve možnosti – buď sa vrátiť k začiatkom a komornému rozmeru, alebo urobiť trochu odvážnejší krok a nájsť miesto, ktoré má perspektívu aj na ďalší rast festivalu. A tak sme sa dopracovali až do Košíc.

nie je však reakcia ľudí, ktorí napriek všetkému tvrdia, že Art Film Fest jednoducho patrí do Trenčianskych Teplíc, signálom, že ste možno trochu podcenili prepojenie festivalu s miestom jeho konania?

Napočúvali sme sa množstva sľubov a ubezpečení zo strany mesta. Samozrejme, že sme neočakávali, že v Trenčianskych Tepliciach niekto postaví multiplex alebo veľkú sálu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite