Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mirka Ábelová: Just Try! Len to skús!

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Poetka Mirka Ábelová má doma čerstvého Anděla za texty pre Davida Kollera a práve vytlačenú tretiu básnickú zbierku Básničky pre domáce paničky. Popri robote pripravuje Nedeľnú chvíľku poézie_FM, hrá vo filme La Dolce Morte a recituje v kapele Vítrholc.

Robím hovorkyňu Greenpeace.

V živote som nechcela byť hovorkyňa a už vôbec by mi nenapadlo, že pre Greenpeace. Deväť rokov som robila redaktorku v Slovenskom rozhlase, ale v Pravde mi vyšla báseň, kde som si robila srandu z Fica a s kolegami sme zas kritizovali Erika Tomáša, tak som bola nakoniec presunutá do publicistiky. Keď mi prišla ponuka z Greenpeace, pracovala som práve na textoch s Davidom Kollerom a on mi povedal, citujem: „Běž do prdele od těch komoušů.“ Tak som bežala. Je to „len“ práca, ale začalo ma to baviť a aj sa na mňa niečo nalepilo, pokojne by som sa išla priväzovať niekam o strom.

Nikdy som nechcela písať texty piesní.

Iba Kollerovi z Lucie. Raz sme išli s priateľom v aute, v rádiu hrali Chci zas v tobě spát, vravím mu, daj to nahlas! Keby som raz v živote mohla tomuto chlapovi napísať text, dala by som do toho všetko, čo viem. Zasmiali sme sa. O dva týždne mi ten chlap napísal SMS-ku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite