Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bod zlomu

.pavol Gašpar .časopis .šport

Tak pekne sa tie majstrovstvá začali. Dva zápasy, dve výhry, plný počet bodov, skóre 9:2. Zradný prvý duel proti Maďarom bol síce vzdialený od idylickej prechádzky a v tretej tretine sme súperovi povolili viac, ako je zdravé, no psychicky nabudenému outsiderovi sme viac ako jeden gól nedovolili. 

Potom Francúzi, ktorí nás predvlani nepustili do štvrťfinále. Dokonca rýchlo otvorili skóre, ale otočenie na jasných 5:1 bolo logickým vyústením diania na ľade. Zdalo sa, že liečba Cígerom zabrala a po troch rokoch Slovensko ochutná atmosféru vyraďovacej časti. Stačili ďalšie dva zápasy a reálna nádej sa stala vzdialenou ilúziou.

kde sa stala chyba?

Paradoxne skôr mimo ľadu, ako priamo na ňom. Najprv celozápasový výbuch s Nemeckom. Či to už bolo uspokojenie sa, že zatiaľ ide všetko hladko (to sa nám stáva nielen v hokeji, nielen v športe) a nič zlé sa nemôže stať, podporené vedúcim gólom, potom nás Nemci prebehli hokejovým blitzkriegom. Herne boli výborní už v prvej tretine, ale vedenie 1:0 dávalo šancu na víťazstvo.

Päť gólov nám ju rezolútne vzalo. S ojedinelým výpadkom rátame akosi vopred, nie sme Kanada, ktorá turnaj zoberie útokom, vyhrá všetky zápasy a lepší dojem ako na ľade zanechá už len v okolitých baroch. Nemilosrdné vyžrebovanie ponúklo zápas hneď na druhý deň, a tým aj okamžitú možnosť na reparát. Bielorusko dvakrát za sebou hralo štvrťfinále, vlani nás v priamom súboji nepustilo do vyraďovačky.

Dve parádne tretiny, takticky zvládnuté, s množstvo malých správnych rozhodnutí a reakcií viedli k pomaly vybudovanému náskoku 2:0. Druhá prestávka – a so všetkým správnym, dobrým, pozitívnym bol koniec.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite