Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dokáže ešte KDH vstať z popola?

.milan Majerský .juraj Šúst .časopis .polemika

Nedostala sa do parlamentu, jej vedenie odstúpilo a nikto ju nenazve inak ako skostnatená. KDH si bude o mesiac na straníckom sneme voliť nové vedenie. Dokáže nový predseda hnutie obrodiť? Alebo bude júnový snem posledný?

milan Majerský

Člen strany KDH odmietol ponuku kandidovať na post predsedu. Je primátorom mesta Levoča, pôsobil aj ako učiteľ na miestnom gymnáziu.

Všetci kádeháci žijú v nádeji, že sa strana pozviecha a dostane sa pri najbližších voľbách opäť do parlamentu. V tejto nádeji žijem aj ja a dokonca aj mnohí tí, ktorí so stranou nemajú nič spoločné. Je zrejmé, že konzervatívna kresťanská strana je žiadaná a je po nej silný dopyt.

To, či tou stranou bude práve KDH, záleží na delegátoch snemu a na osobe, ktorú si vyberú do čela strany, ale aj na samotných členoch v jednotlivých regiónoch. Je zrejmé a verím, že si to uvedomujú aj samotní zakladatelia strany, že raz príde čas a ten je už tu, keď bude predsedom strany človek, ktorý ju nezakladal.

Základným predpokladom obrody KDH musí byť fakt, že nedôjde iba ku kozmetickej zmene výmeny predsedu. To by potom vyznelo iba tak, ako keby sme si dali do chlopne špinavého, zamasteného saka kvet. Ten síce na krátky čas zaujme, no postupne si začneme všímať aj tú ostatnú špinu. Nový predseda však nemôže byť produktom dohôd krajských predsedov, ale musí byť najlepšou a najkvalitnejšou voľbou z uchádzajúcich sa kandidátov.

KDH potrebuje zmeniť stanovy do takej miery, aby predseda nebol iba bábkou v rukách predsedníctva. Musí byť silno kompetenčne vybavený. A to tak, aby mohol robiť personálne zmeny napríklad aj pri výmene krajského predsedu. Ide hlavne o prípady, v ktorých takýto človek nereprezentuje hnutie práve najdôstojnejším spôsobom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite