Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Byť tatkom, to ma baví

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Hudobný skladateľ a producent Slavo Solovic tvrdí, že ho baví vytvárať produkty vo vážnej hudbe a spájať rôzne veci dohromady.

Po úpravách piesní do orchestrálnej podoby (Korben Dallas, Longital, Sendreiovci), chce spojiť vážnu hudbu s robotmi aj s cirkusom.

Koncertovanie sa mi zapáčilo.

Začalo sa to koncertom Korben Dallas pre bezdomovcov. Braňo Kostka nemohol a mňa ukecali, že veď som to napísal, tak to môžem aj dirigovať. Spotil som sa a išiel to vyskúšať. Veľmi sa mi zapáčilo byť na pódiu! Bolo to iné, ako keď som bol huslista. Teraz som bol v strede, jeden z dôležitých, bolo to opojné. Tá energia z ľudí, že som práve tu a teraz a musím byť v strehu až do konca. Potom prišla Longital Suita, kde bolo iba kvarteto, a to sa nedá dirigovať. Ale chcel som pri tom byť, hecovali ma, tak som vyskúšal husle. Ale to by nešlo, tomu by som sa naozaj musel profesionálne venovať. Skúsil som violu, a to bolo akceptovateľné. Pod dojmom týchto vecí som založil Solo kvarteto a po večeroch, keď deti spali, som začal písať kvartetá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite